Sevilla en FC Barcelona houden elkaar in evenwicht

FC Barcelona heeft zich dinsdag niet beloond tegen de nummer twee van de Liga. In en tegen Sevilla kwam de ploeg van Xavi Hernández niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Araujo maakte de enige treffer voor de Catalanen.

FC Barcelona liet zich tegen Sevilla van zijn goede kant zien. De ploeg zette Sevilla in het eerste kwartier goed onder druk, waardoor de thuisploeg niet van de eigen helft af kwam en Barcelona een aantal kleine mogelijkheden kreeg.

Toch was het net als als de afgelopen weken dat FC Barcelona tegen een achterstand op liep. Een goed ingestudeerde hoekschop werd bij de eerste paal binnen geschoten door Papu Gomez. Echt lang kon Sevilla niet genieten van de 1-0 voorsprong, want kort voor de pauze kopte Araujo Barcelona op 1-1.

In de tweede helft leek Sevilla moe van de wedstrijd afgelopen weekend tegen Atletico Madrid. De ploeg van Xavi werd sterk en sterker en kreeg met onder andere Abde en Gavi een aantal kansen. Na ruim een uur spelen moest Sevilla ook nog een met tien man verder, toen Koundé de rode kaart kreeg voor het gooien van een bal richting het gezicht van Alba.