Slavia Praag doet zichzelf wederom tekort tegen zwak Barcelona

FC Barcelona heeft dinsdag een vervolg gegeven aan de slechte prestatie van afgelopen week tegen Levante. De Catalanen kwamen dinsdagavond in het eigen Camp Nou niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Slavia Praag, dat zich gezien de kansen zelfs te kort deed.

Na de teleurstellende prestatie van FC Barcelona tegen Levante moest FC Barcelona zich zien te herpakken in de Champions League tegen Slavia Praag. Twee weken geleden wist de ploeg van Ernesto Valverde ternauwernood te winnen in Praag. In Camp Nou kende Barcelona dinsdag opnieuw een lastige avond tegen de Tsjechen.

In een teleurstellend duel wist Barcelona in de eerste helft enkel via Lionel Messi een keer gevaarlijk te worden. De Argentijn werkte de bal op de paal, maar meer dan dat wist Barcelona niet aan te richten. Aan de andere kant moest Ter Stegen na twee minuten spelen zijn armen al strekken, nadat de defensie niet ingreep. De bezoekers kwamen daarna nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van Ter Stegen. Voor rust viel Jordi Alba ook nog geblesseerd uit bij de Catalanen.

Beide ploegen wisten uiteindelijk een keer te scoren, maar vanwege buitenspel gingen beide doelpunten niet door. In de slotfase zocht zowel Slavia Praag als FC Barcelona naar de voorsprong en kwamen de bezoekers meerdere keren gevaarlijk voor het doel. Maar uiteindelijk wisten beide ploegen nauwelijks iets te creëren.

Barcelona morst door het gelijke spel in Camp Nou kostbare punten in groep F van de Champions League. Later vanavond spelen Borussia Dortmund en Internationale tegen elkaar.