Sterk Barcelona is Sevilla in eigen huis de baas

FC Barcelona blijft in de achtervolging op Real Madrid en Atletico Madrid. De Catalanen troffen zaterdag met Sevilla een directe concurrent voor de derde plaats. En in Sevilla was de ploeg van Ronald Koeman oppermachtig. Met Messi in de hoofdrol won FC Barcelona met 2-0.

Met het vooruitzicht op het duel van aankomende woensdag in de Copa del Rey tussen beide ploegen, deden FC Barcelona en Sevilla het in het eerste kwartier rustig aan. Het was aftasten voor beide ploegen, waarin FC Barcelona het meeste initiatief nam.

Grote mogelijkheden kreeg de ploeg van Ronald Koeman in de eerste helft niet, maar de Catalanen speelden zeer gedisciplineerd en gaven zeer weinig kansen weg.

Na een klein half uur spelen kwam Barcelona verdiend op voorsprong. Een snelle pass van Messi in de diepte op Dembélé zorgde direct voor de 1-0 van de Catalanen. De Fransman schoot onder de benen van Bono zijn ploeg op voorsprong.

In de tweede helft ging het schaakspel in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán verder. Beide ploegen gaven weinig weg. De duels vonden vooral op het middenveld plaats, waarbij Sevilla veel overtredingen nodig had om Barcelona van de bal te krijgen. Ronald Araujo, die na blessureleed weer in viel, raakte in de slotfase opnieuw geblesseerd aan zijn enkel.

In de slotfase van het duel probeerde Sevilla meer druk naar voren te geven, maar was het juist FC Barcelona dat verder uit liep. Messi zorgde voor de 2-0, nadat hij combineerde met Ilaix Moriba.

Door de late treffer van Messi won FC Barcelona vanmiddag met 2-0 van Sevilla. Komende week staat Sevilla in de Copa del Rey met 2-0 voor. Dan komt Sevilla naar Camp Nou voor de return van het bekertoernooi.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter