Suarez buigt achterstand om na thriller tegen Atlético

Fernando Torres zal zich de ontmoeting met Barcelona in de kwartfinales van de Champions League nog lang heugen. De spits hielp Atlético Madrid in de eerste helft op voorsprong in Camp Nou, maar degradeerde binnen een paar minuten tijd van held tot schlemiel door rood te pakken. De tien uit de hoofdstad weerden zich daarna kranig, maar bezweken onder de voortdurende Catalaanse druk en het doelpunteninstinct van Luis Suárez. De clubtopscorer van Barcelona boog de stand in de tweede helft hoogstpersoonlijk om: 2-1.

Barcelona domineerde op eigen veld, maar slaagde er voor rust niet in om een bres te slaan in de defensie van Atlético. Het veldoverwicht leidde in de openingsfase tot een lastige schietkans voor Lionel Messi (naast) en een kopkans voor Neymar, die als enige voor échte dreiging zorgde. De Braziliaan anticipeerde goed op een voorzet van rechts, maar mikte net iets te hoog. Niet veel later grepen de bezoekers uit de hoofdstad brutaal de macht in Camp Nou. Met een heerlijke steekpass lanceerde Koke de rappe Torres, die even keek en zag dat Marc-André Ter Stegen zijn benen wijd open had staan. Met de precisie van een chirurg schoof de ervaren goalgetter de bal ertussendoor, tegen het net.

Heel even leek Barcelona daarna rijp voor de slacht. Antoine Griezmann had de 0-2 op zijn schoen, maar een knappe redding van Ter Stegen voorkwam een tweede tegentreffer. Er leek desondanks geen vuiltje aan de lucht voor het goed georganiseerde Atlético, totdat Torres tien minuten voor rust een oerstomme tweede gele kaart pakte. Na een eerdere overtreding op Neymar ging de spits te hard door op de benen van Sergio Busquets, waarna hij mocht inrukken van scheidsrechter Felix Brych. Het betekende de vijfde rode kaart voor Atlético in de laatste vijf ontmoetingen met Barcelona.

De tien van Atlético bleven in het korte restant de eerste helft simpel overeind en kwamen ook na rust uitstekend uit de kleedkamer. Antoine Griezmann had bij de eerste paal opnieuw de 0-2 voor het intikken, maar hij kwam net niet bij de voorzet. Barcelona zette de gaskraan daarna vol open en voerde de druk op. Het leidde tot een complete omsingeling van de zestien van Atlético, dat de middenlijn niet meer over kwam en kans op kans moest toestaan. Messi (omhaal naast), Neymar (schot op de lat en rakelings naast) misten nog, maar na een ruim uur spelen viel de onvermijdelijke 1-1 alsnog. Een mislukt schot van Jordi Alba viel voor de voeten van Suárez, die de bal simpel kon binnentikken.

De Catalaanse belegering verloor daarna niet aan kracht. De defensie van los Colchoneros piepte, kraakte en bezweek een kwartier voor tijd voor een tweede keer. Na een langlopende aanval legde Dani Alves de bal op het hoofd van Suárez, die steenhard binnenkopte. Barcelona ging door, in een poging maximaal te profiteren van de man-meer-situatie, maar een derde Catalaanse treffer viel niet meer. Over acht dagen valt in het Vicente Calderón de definitieve beslissing.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter