Suárez en Neymar denderen door tegen BATE

Barcelona heeft zich woensdagavond nog niet voor de achtste finales van de Champions League kunnen plaatsen. Het team van Luis Enrique was in eigen huis weliswaar te sterk voor BATE Borisov, 3-0, maar door de zege van AS Roma op Bayer Leverkusen moet de koploper van Groep E nog minimaal één wedstrijd wachten. Neymar en Luis Suárez namen alle doelpunten voor hun rekening: sinds de blessure van Lionel Messi heeft het tweetal zeventien van de twintig Catalaanse treffers voor hun rekening genomen.

Het team van Luis Enrique had in de eerste helft liefst 77 procent balbezit, maar kwam niet verder dan twee gerichte pogingen op het doel van Sergey Chernik. Barcelona had het duel hoe dan ook onder controle, ook al zorgde Igor Stasevich ervoor dat Marc-André ter Stegen aan het werk gezet. Na een half uur brak Neymar de ban: na een charge van Filip Mladenovic op Munir El Haddadi, die na twintig minuten de geblesseerde Ivan Rakitic verving, verzilverde de Braziliaan de elfmetertrap. Het was alweer de achtste strafschop die de Catalanen dit seizoen kregen toegekend. Luttele minuten later mikte Adriano nog op de paal, na een één-twee met Neymar.

Barcelona wil het duel na rust zo snel mogelijk in het slot gooien. Chernik hield zowel Suárez als El Haddadi van het scoren af, maar na een uur spelen verscheen alsnog de 2-0 op het scorebord. Na voorbereidend werk van Neymar rondde Suárez uitstekend af en maakte hij zijn negende treffer in de laatste acht duels van de Catalanen. Twintig minuten voor tijd raakte Barcelona weer de paal: dit keer had Suárez pech. De Uruguayaan stond enkele minuten voor tijd aan de basis van de 3-0 van Neymar. De Braziliaan was het eindstation van een uitstekende tegenaanval van de Catalanen.

Bron: voetbalzone.nl