Suárez en Neymar profiteren van geniale assists van Sergi Roberto

Barcelona heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan de magere reeks buitenshuis in competitieverband. De ploeg van Luis Enrique verloor de laatste twee uitwedstrijden tegen Celta de Vigo en Sevilla, maar hield aan het bezoek aan Getafe drie punten over. Luis Suárez en Neymar namen de doelpunten in de provincie Madrid voor hun rekening: 0-2. Door de overwinning heeft Barcelona evenveel punten als Real Madrid, dat een degelijke overwinning op Las Palmas boekte.

Barcelona was in de eerste helft duidelijk superieur aan Getafe, dat nog geen dertig procent balbezit had en amper het balbezit van de Catalanen kon verstoren. De ploeg van Fran Escriba leek desondanks een krachttoer te leveren door de bezoekers in de eerste helft van het scoren af te houden, maar in de 36e minuut kwam het scorebord toch in beweging. Na een pass van Neymar bezorgde Sergi Roberto het leer met een geniale hakbal bij Suárez, die wachtte op een reactie van Vicente Guiata en toesloeg: 0-1. Het was voor de Uruguayaan zijn driehonderdste goal in zijn loopbaan, in 504 duels.

Na de onderbreking bleef Barcelona flink druk zetten op de defensie van Getafe en was een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Munir El Haddadi voorbode van de 0-2, na bijna een uur spelen. Na een lange pass van Sergio Roberto vanaf de rechterkant werkte Neymar de bal in één keer met links achter Guita. De laatste dertien doelpunten van Barcelona in de Primera División waren van Suárez (zeven) of Neymar (zes).

Barcelona liet het tempo ietwat zakken, maar een derde doelpunt bleef in de lucht hangen. Een goal van Neymar werd wegens buitenspel afgekeurd en na een ingenieuze assist van de Braziliaan stuitte Jordi Alba op Guaita. In de slotminuten beperkte Barcelona, dat voor het eerst sinds augustus de nul hield, zich tot het rondspelen van de bal en nam de thuisploeg genoegen met een 0-2 nederlaag.