Suárez jaar na Barça-debuut goud waard met hattrick

Luis Suárez heeft zijn eerste jaar bij Barcelona in stijl afgesloten. De aanvaller ging in de zomer van 2014 van Liverpool naar zijn droomclub, maar mocht vanwege een schorsing pas op 25 oktober (uit tegen Real Madrid) zijn officiële debuut maken. We zijn inmiddels twaalf maanden verder en zondagavond was Suárez met een hattrick tegen Eibar belangrijk voor zijn ploeg: 3-1.

Voor Eibar betekende dit pas de tweede nederlaag van het seizoen, nadat het eerder mis ging tegen Atlético Madrid. De ploeg van José Mendilibar draait opvallend goed mee in de Primera División en kwam in het Camp Nou na tien minuten spelen zelfs op voorsprong, toen Borja Bastón binnen schoot nadat Claudio Bravo de inzet van Keko nog onschadelijk had gemaakt. Voor Borja betekende dit alweer de vijfde wedstrijd op rij waarin hij wist te scoren.

Barcelona moest in de achtervolging en kwam tien minuten na de openingsgoal op gelijke hoogte, via Suárez. Sergio Busquets legde de bal over de defensie en bediende Sandro Ramirez, die het leder met een volley voorgaf op Suárez. Zijn kopbal was onhoudbaar, maar het doelpunt had eigenlijk afgekeurd moeten worden, omdat uit de herhaling bleek dat Sandro buitenspel stond op het moment dat Busquets zijn pass verstuurde. De vlag bleef echter omlaag en dus werd het 1-1. Eibar gaf zich zeker nog niet gewonnen en Simone Verdi schoot de bal in het zijnet, terwijl Marc Bartra een inzet van Keko van de doellijn haalde.

Ook in de tweede helft zocht Eibar de aanval en Bastón had zijn tweede kunnen maken, toen hij niet goed werd gedekt bij een vrije trap, maar de kopbal van de spits belandde in de handen van Claudio Bravo. Dat was een misser met vervelende gevolgen, want aan de overkant maakte Suárez op aangeven van Neymar zijn tweede van de avond: 2-1. Barcelona had na deze treffer de controle over de wedstrijd. Eibar probeerde nog wel om wat terug te doen, maar de thuisploeg liet de bal gemakkelijk gaan en gaf niets meer weg. Het wachten leek op een derde Barcelona-doelpunt, maar voorin werden enkele verkeerde keuzes gemaakt, terwijl een vrije trap van Ivan Rakitic maar net niet tussen de palen belandde.

Zeven minuten voor tijd kreeg Javier Mascherano vervolgens een opvallende rode kaart: scheidsrechter Carlos del Cerro Grande had de prent al in zijn hand, toen Mascherano langs hem liep en hem zacht aanraakte. De Argentijn zei daarbij blijkbaar nog iets vervelends, want hij kreeg een directe rode kaart, waardoor Barcelona met tien man verder moest. Het deed de thuisploeg echter niets, want nog geen minuut na de veldverwijdering van Mascherano maakte Suárez op aangeven van opnieuw Neymar zijn hattrick compleet (3-1). Barcelona heeft nu weer net zo veel punten als koploper Real Madrid.

Bron: voetbalzone.nl