Suarez komt Barça versterken

Barcelona en Liverpool zijn het eens geworden over de transfer van Luis Suarez. De Uruguayaan moet in Spanje nog enkele details afhandelen en zal daarna een contract voor vijf seizoenen ondertekenen bij de Catalaanse grootmacht.
“Spelen en leven in Spanje was mijn droom”, zegt Suarez op de website van Liverpool.
Luis Suarez ontpopte zich de laatste jaren tot een van de smaakmakers van de Engelse Premier League. Met 31 doelpunten werd hij vorig seizoen topschutter. Sinds zijn komst naar Engeland vier jaar geleden heeft enkel Robin Van Persie meer goals gemaakt en assists gegeven.
De transfer komt een dag nadat Barcelona Alexis Sanchez naar Arsenal liet gaan en hing al een tijdje in de lucht. De Spaanse club betuigde meermaals publiekelijk zijn steun aan de Uruguayaan in de naweeën van zijn schorsing.

Bij Barcelona krijgt Suarez het rugnummer 9. “De club heeft er alles aan gedaan om mij te houden, maar spelen en leven in Spanje is al heel mijn leven mijn droom”, zegt de spits op de website van Liverpool. “Ik ben er trots op dat ik Liverpool geholpen heb om terug te keren bij de elite van de Premier League.”

We zullen Suarez pas eind oktober aan de zijde van Messi en Neymar kunnen bewonderen. Tot dan is hij geschorst voor zijn beet in de schouder van Giorgio Chiellini tijdens de WK-wedstrijd tegen Italië.

Facebook
Twitter