Teleurstellend gelijkspel in eerste oefenwedstrijd tegen UE Olot

FC Barcelona heeft woensdagavond de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding afgewerkt. De ploeg stelde teleur door met 1-1 gelijk te spelen tegen vierdeklasser UE Olot. Pierre-Emerick Aubameyang maakte het enige doelpunt voor de formatie van trainer Xavi.

Barcelona begon niet met de sterkste opstelling aan het duel. Veel internationals die aan het begin van deze week aansloten ontbraken in de wedstrijdselectie. Een opvallende naam aan de aftrap was Franck Kessie. De middenvelder die transfervrij overkwam van AC Milan maakte zijn officieuze debuut voor de club. Na bijna een half uur spelen kwam Barcelona op voorsprong door een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang. De spits werd bediend door een prachtige pass van doelman Marc-Andre ter Stegen. Op slag van rust kwam de thuisploeg langszij door een rake strafschop van Eloi Amagat.

Na rust kwam er een volledig ander elftal het veld in. Onder meer Miralem Pjanic maakte zijn opwachting. De Bosniër is teruggekeerd bij Barcelona na een huurperiode bij Besiktas. Een mooi gezicht was dat de aanvoerdersband om de arm ging van de nog jonge Ansu Fati! Maar gescoord werd er niet meer in het tweede bedrijf. En dus eindigde de eerste wedstrijd van de voorbereiding in een behoorlijke teleurstelling.