Ter Stegen tekent contract bij Barça

FC Barcelona maakte zonet bekend dat doelman Marc-André Ter Stegen een contract heeft getekend. Het was al langer duidelijk dat Ter Stegen zou vertrekken in Duitsland, en Barcelona werd al zeer snel genoemd. De club liet ook weten dat het aflopend contract van José Manuel Pinto niet zal worden verlengd.

Ter Stegen werd geboren in Mönchengladbach op 30 april 1992 en wordt aanzien als één van de meest talentvolle keepers in het Europese voetbal. Hij maakte zijn debuut bij Borussia Mönchengladbach in 2011, op 18-jarige leeftijd, en sedertdien is hij basispion gebleven bij de Duitse club. Hij was een heel belangrijke speler in de laatste drie seizoenen, en in het jaar 2011/12 werd hij zelfs verkozen als beste keeper in de Bundesliga.

De Duitse doelman is 1m89 groot en staat er dan ook om bekend om zeer aanwezig te zijn in het luchtruim. Daarnaast wordt hij ook vaak geroemd om zijn spelinzicht en snelle reflexen. Ondanks zijn jonge leeftijd speelt hij met heel wat persoonlijkheid en ervaring, dankzij de drie jaren in de Bundesliga en de Duitse nationale ploeg. Na een lange carrière in de Duitse jeugdteams, maakte hij in mei 2012 zijn debuut voor de Mannschaft, in de wedstrijd tegen Zwitserland.

Welkom, Marc-André!

Facebook
Twitter