Topper eindigt onbeslist

In Vicente Calderon eindigde de Spaanse kraker op 0-0. Door dit gelijkspel blijven Barça en Atletico, met elk 50 punten, de leiding delen.
Het duel tussen Atletico en Barcelona was er eentje met de leidersplaats als inzet. Als het team van Courtois de volle buit zou pakken, duwde het Barcelona voor het eerst in 56 speeldagen van de leiderstroon in Spanje.
Tijdens de eerste periode bleven de fans wat op hun honger zitten. Atletico-sluitstuk Courtois speelde een rimpelloze helft en moest volledig plat bij een pegel van Pique.
Na de rust maakte Lionel Messi zijn wederoptreden in de competitie na een blessure aan zijn dijbeen en dat zorgde voor leven in de Madrileense brouwerij.
De Argentijn probeerde Courtois onder vuur te nemen met een kopballetje, maar zag zijn poging naast waaien. Atletico kwam nog wel dreigen via Diego Costa (foto), maar het was Barcelona dat nog een slotoffensief opzette.
Een uitstekende Messi, die bijwijlen over water liep, vuurde tien minuten voor tijd nog een schot af. Courtois bleef foutloos en bracht redding.
Door de 0-0 sluiten Atletico en Barcelona de heenronde af op een gedeelde eerste plaats. Morgen staat nog een ander duel tussen de Catalaanse en Spaanse hoofdstad op het menu in Espanyol-Real Madrid. Als Real wint, nadert het tot op 3 punten van Barcelona en Atletico.
Facebook
Twitter