Trincão schiet FC Barcelona naar late overwinning bij Betis

FC Barcelona is opnieuw naar de tweede plek geklommen. De ploeg van Ronald Koeman won zondagavond met 3-2 bij Real Betis. De wisselspelers bij FC Barcelona maakten het verschil in de tweede helft.

FC Barcelona kende een zeer moeizame eerste helft op bezoek bij Real Betis. Ronald Koeman koos ervoor om Lionel Messi, Pedri en Frenkie de Jong op de bank te houden om te sparen voor de komende belangrijke wedstrijden in de Copa del Rey en Champions League. Maar Frenkie de Jong mocht na enkele minuten al zijn trainingspak uitdoen, want hij moest Araujo vervangen. De Uruguayaan viel uit met een verstuikte enkel.

Kansen waren er voor FC Barcelona in de eerste helft nauwelijks. De enige echte grote kans in de eerste helft kreeg de ploeg van Ronald Koeman pas na een half uur spelen, toen Lenglet een voorzet van Jordi Alba voorlangs kopte. Aan de andere kant profiteerde Real Betis vanuit een counter en kon Borja Iglesias eenvoudig de 1-0 voor thuisploeg binnen schieten.

Messi

In de tweede helft bracht Koeman onder meer Pedri, Trincao en Messi in de ploeg om een doelpunt te forceren. Drie minuten na het inbrengen van Messi was het dan ook direct raak. De aanvaller schoot bij zijn eerste kans direct raak in de korte hoek. Barcelona was terug in de wedstrijd en ging op zoek naar de voorsprong. Die voorsprong kwam er. Want tien minuten na de gelijkmaker was het Victor Ruiz die de bal achter zijn eigen doelman tikte en Barcelona op een 2-1 voorsprong zette.

Maar lang kon de ploeg van Ronald Koeman niet genieten van de voorsprong, want na een overtreding van Busquets kon Victor Ruiz vijf minuten na zijn eigen doelpunt, Betis alweer op voorsprong zetten via een vrije trap. De Verdediger knikte knap binnen na een voorzet van Fekir.

Het slotstuk was deze keer eindelijk voor invaller Trincao. De Portugees raakte de afgelopen weken alleen het ijzerwerk, maar in de zevenentachtigste minuut was raakte de aanvaller eindelijk het net. Een geweldig afstandsschot van de Portugees verdween in de verre hoek waarmee hij FC Barcelona de 3-2 overwinning bezorgde.

Het late doelpunt van Trincao zorgt ervoor dat FC Barcelona weer naar plek twee in LaLiga klimt. Komende week gaat FC Barcelona opnieuw naar Sevilla, dan treft het Sevilla in de halve finale van de Copa del Rey.