Tweede nederlaag in een week voor FC Barcelona

Na de nederlaag bij Benfica in de Champions League moet Ronald Koeman met zijn FC Barcelona opnieuw een nederlaag incasseren. Op bezoek bij Atletico Madrid ging Barça zaterdag met 2-0 onderuit.

Met Ronald Koeman zelf op de tribune speelde FC Barcelona niet eens zo heel slecht bij Atletico Madrid, maar aanvallend werd de ploeg eigenlijk niet gevaarlijk. Daarentegen waren de Madrilenen met Luis Suarez in de basis dodelijk met een aantal razendsnelle aanvallen. En juist met die snelle combinaties profiteerde de thuisploeg in de eerste helft twee keer. Bij de 1-0 kon Lemar eenvoudig binnen schieten na een snelle aanval en kort voor tijd profiteerde Suarez van een flitsende aanval.

FC Barcelona werd via Coutinho nog wel gevaarlijk met een grote kans voor rust, maar de ploeg van Ronald Koeman kon de gehele wedstrijd eigenlijk geen vuist maken.

In de tweede helft zakte Atletico Madrid verder in en liet het FC Barcelona het spel maken. En dat lukt de ploeg tot aan het strafschopgebied, maar verder dan dat kwamen de Catalanen niet.

Met de 2-0 nederlaag tegen Atletico Madrid verliest FC Barcelona voor de tweede keer in één week en wordt de achterstand op koploper Real Madrid groter en groter.