Uitstekende start voor Memphis en Barcelona

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in de Liga zondag goed begonnen. Met Memphis Depay en Eric Garcia in de basis won de ploeg van Ronald Koeman eenvoudig van Real Sociedad. Gerard Piqué, Roberto en Martin Braithwaite zorgden voor de 4-2 overwinning.

Het was uitgerekend Gerard Piqué die voor de 1-0 zorgde voor FC Barcelona. De verdediger zorgde er deze week persoonlijk voor dat Memphis Depay en Eric Garcia gewoon ingeschreven konden worden voor de Liga nadat hij een flink deel van zijn salaris inleverde. Depay deed op zijn manier weer iets terug voor de verdediger, door de bal panklaar te leggen op het hoofd van Piqué.

Pas kort voor rust verdubbelde FC Barcelona de score. Frenkie de Jong legde deze keer de bal panklaar voor Braithwaite, die daarmee Barcelona op een comfortabele 2-0 voorsprong zette. En nog binnen het uur was het opnieuw raak, want Braithwaite zorgde met een hard schot voor de 3-0.

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken voor FC Barcelona. Maar niets bleek minder waar, want na enkele wissels van Ronald Koeman was Barça even de organisatie kwijt in de defensie. Debutant Emerson Royal was zijn man kwijt na een snelle passing van Real Sociedad en Lobete schoot in de verre hoek de aansluitingstreffer raak. Drie minuten later kwamen de bezoekers helemaal terug in de wedstrijd toen Oyarzabal met een geweldige vrije trap voor de 3-2 zorgde.

In de blessuretijd stelde FC Barcelona orde op zaken. Terwijl Real Sociedad op zoek was naar de gelijkmaker, was het aan de andere kant vanuit een counter raak. Sergi Roberto tikte de 4-2 eindstand binnen, na een strakke voorzet van Braithwaite.