Umtiti en Digne versterken de verdediging van Barcelona

Barcelona maakt via de officiële kanalen de komst van Fransmannen Lucas Digne en Samuel Umtiti kenbaar.

De 22-jarige verdediger Lucas Digne komt voor 16,5 miljoen euro over van Paris Saint-Germain. Afgelopen seizoen was Digne op huurbasis actief bij AS Roma.Digne heeft bij Barcelona een contractueel vastgestelde afkoopsom van zestig miljoen euro gekregen. Hij arriveert donderdag in Barcelona voor de medische keuring en de ondertekening van een vijfjarig contract.

Dertienvoudig Frans international Digne brak door bij Lille en in 2013 haalde Paris Saint-Germain hem naar de Franse hoofdstad. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor AS Roma; in de Champions League kwam hij nog in actie tegen Barcelona.

Voor Umtiti betaalt Barcelona Olympique Lyon 25 miljoen euro, zo maken los Azulgrana via de officiële kanalen wereldkundig. De club meldt tevens dat Umtiti in zijn contract een afkoopsom heeft staan ter hoogte van zestig miljoen euro.

Umtiti maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Lyon en heeft inmiddels 170 duels achter zijn naam staan. Ook maakte hij deel uit van de Franse EK-selectie, die tijdens het toernooi in eigen land tot de finale reikte. Umtiti begon als bankzitter, maar deed vanaf de kwartfinale tegen IJsland iedere wedstrijd de volle negentig minuten (plus verlenging in de finale) mee.

Facebook
Twitter