Update: Vissel Kobe maakt komst Vermaelen wereldkundig

Thomas Vermaelen heeft een nieuwe club gevonden. De 33-jarige Belg tekent een contract voor 2,5 jaar bij Vissel Kobe, waar hij herenigd wordt met zijn oude ploeggenoten Andrés Iniesta en Lucas Podolski.

De Barça-enclave bij het Japanse Vissel Kobe blijft maar groeien. Andrés Iniesta was een jaar geleden de eerste speler die van FC Barcelona naar Vissel vertrok. Inmiddels spelen David Villa en Sergi Samper ook voor de Japanse club. Met Thomas Vermaelen is het inmiddels de vierde speler met een verleden bij de Catalaanse club.

Vermaelen, die de afgelopen jaren veel geblesseerd was bij FC Barcelona, mocht in de zomer transfervrij vertrekken. De Belg sloeg een aanbieding uit Qatar af. Ook sloeg hij een aanbieding van Vincent Kompany af om naar Anderlecht te gaan. Bij Vissel moet Vermaelen de verdediging weer op orde zien te krijgen. De Japanse club staat momenteel op een teleurstellende 15e plaats in de J-League.

De verwachting is dat Thomas Vermaelen zaterdag gepresenteerd wordt, wanneer Vissel Kobe het opneemt tegen FC Barcelona.

Thomas Vermaelen mag zich officieel speler van Vissel Kobe noemen. De Japanse club maakte zaterdagochtend de transfer van de Belg via officiële kanalen bekend. De voormalig speler van FC Barcelona werd in het bijzijn van de Japanse media gepresenteerd.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter