Valladolid haalt het van een onmondig Barça

Barcelona heeft een pijnlijke nederlaag geleden bij degradatiekandidaat Valladolid. De Catalanen bleken voorin onmondig en konden een 1-0 achterstand nooit meer recht trekken.

Gerardo Martino moest het zaterdag zien te redden zonder Andrés Iniesta, die om trieste privéredenen ontbrak. Zonder hem begon Barcelona op zich prima in het José Zorrilla: Lionel Messi loste als eerste een schot en zag Diego Mariño antwoorden. De eerste serieuze mogelijkheid voor de thuisclub was echter meteen raak. Na een hoekschop vanaf links werd de bal onvoldoende weggewerkt en werd de aanval andermaal gezocht over de flank. Na de voorzet smoorde het schot, maar via het lichaam van Adriano kwam de bal voor Fausto Rossi’s voeten. Die zag zijn kans schoon en haalde doeltreffend uit.

Barcelona probeerde nog voor rust de aansluiting te vinden, maar slaagde er niet in. Mariño pakte een vrije schop van Messi en een afstandsschot van Xavi was ook geen succes. Drie keer kwam Barcelona dit seizoen na een 1-0 achterstand terug om de zege te pakken dit seizoen en dat deed het in oktober ook tegen Real Valladolid. Zaterdag werd het sterker naarmate de wedstrijd vorderde en menig culé zal er geloof in hebben gehouden na het zien van het eerste uur.

Messi waagde vroeg in de tweede helft weer een poging, Neymar schoot in kansrijke positie een keer over Mariño’s doel en trainer Martino maakte gebruik van de wissels die hij tot zijn beschikking had: Alexis Sánchez kwam Cesc Fàbregas aflossen, Gerard Piqué maakte plaats voor Sergi Roberto en Neymar ruimde daarna nog het veld voor Cristian Tello.

Barcelona worstelde, maar kwam niet boven. Real Valladolid rook een kans om een tijdelijke stap uit de gevarenzone te zetten en hield het achterin goed dicht, wanneer Barcelona de aanval opende. Bijna werd dat de regerend kampioen fataal: Messi trof bijna doel uit een vrije schop en in de omschakeling was Óscar erg dicht bij de tweede treffer van Valladolid; hij mikte maar net over. Een pijnlijk verlies voor Barcelona, dat Atletico over zich ziet springen en mogelijk zondagavond ook Real ziet uitlopen.

Facebook
Twitter