Vermaelen wordt 1 jaar uitgeleend aan AS Roma

AS Roma huurt Thomas Vermaelen dit seizoen van FC Barcelona. Dat melden beide clubs. De Italiaanse eersteklasser bedong ook een optie om de Rode Duivel na dit seizoen definitief over te nemen.De 30-jarige Vermaelen speelde de voorbije twee seizoenen voor FC Barcelona. De centrale verdediger kreeg tijdens zijn tijd in Spanje af te rekenen met heel wat blessureleed en onder meer daardoor kwam hij niet verder dan 21 matchen in het shirt van de Catalanen.

Vermaelen doorstond de medische tests in de Italiaanse hoofdstad en mag zich dus officieel een ploegmaat van Rode Duivel Radja Nainggolan noemen. Hij is na Federico Fazio de tweede centrale verdediger die Roma dit seizoen huurt.

Vermaelen debuteerde als prof bij Ajax, dat hem in 2004 voor een seizoen uitleende aan RKC Waalwijk. De linksvoetige verdediger groeide daarna uit tot een sterkhouder bij de Amsterdammers en in de zomer van 2009 werd hij voor twaalf miljoen euro verkocht aan Arsenal.

In Londen deed Vermaelen het uitstekend en hij droeg er zelfs de aanvoerdersband. Maar na aanhoudend blessureleed speelde hij zijn basisplaats kwijt aan Koscielny en Mertesacker en twee jaar geleden liet Arsenal hem definitief naar Barcelona vertrekken.

Facebook
Twitter