Wonderkind Pedri donderdagmiddag officieel gepresenteerd bij Barça

De beschamende 2-8 nederlaag tegen Bayern München dreunt flink na bij FC Barcelona. De directie kondigde aan dat er grote mutaties zullen plaatshebben in de huidige spelersgroep. Zo zullen verschillende oudgedienden moeten vertrekken en plaats maken voor jonge nieuwe spelers. Een van de nieuwe, jonge spelers die de kans zal krijgen in de voorbereiding is González Pedri (17). Hij maakte veel indruk in het shirt van Las Palmas en werd donderdagmiddag officieel gepresenteerd als Barcelona-speler.

Echt nieuw is dit jonge talent echter niet, gezien Barcelona reeds eind september 2019 voor 5 miljoen euro een akkoord vond met Las Palmas. De Catalanen besloten hem echter nog een seizoen te laten rijpen in de Segunda Division. De wedstrijden op het tweede niveau deden Pedri veel goeds. Zo groeide hij al snel uit tot één van de smaakmakers en hij was meermaals te vinden in ‘het Team van de Week’.

Koeman

Hoewel Las Palmas geen al te sterk seizoen doormaakte, bleven Pedri zijn prestaties niet onopgemerkt. Op social media gingen veel filmpjes rond waarin het talent strooide met mooie passes. Die zullen ook Ronald Koeman niet zijn ontgaan. Pedri krijgt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de kans om zichzelf te bewijzen aan de nieuwe hoofdtrainer.

Tijdens de presentatie vertelde Pedri dat zijn jeugdidool altijd Andrés Iniesta was, maar hij binnen de huidige ploeg vooral hoopt te leren van de beste aller tijden, Lionel Messi. Waarmee hij tevens hoopt dat de aanvoerder, die twijfels heeft over zijn toekomst, in Catalonië blijft.

Overigens gaf de creatieve spelverdeler aan dat hij enorm enthousiast is om te spelen voor Barcelona, ‘een jongensdroom die uitkomt, en hij zijn uiterste best zal doen om bij te dragen aan het team.

Hopelijk slaagt hij erin om net als zijn idool “Don” Andres Iniesta, ons Barcelona fans, met zijn verfijnde techniek en spelinzicht in veroering te brengen.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter