Xavi wint stadsderby bij debuut FC Barcelona

Xavi Hernández heeft zijn eerste wedstrijd als coach van FC Barcelona gewonnen. In de stadsderby tegen Espanyol was de ploeg van Xavi met 1-0 te sterk. Memphis Depay maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

De verwachtingen waren vooraf hoog met Xavi als nieuwe trainer. Zou hij het ‘oude’ spel terugbrengen? Daar leek het voor FC Barcelona in de eerste helft wel op, want de ploeg van Xavi had het duel volledig onder controle. Met debutant Ilias Akhomach (17) speelde Barcelona als vanouds weer met echte vleugels. De ploeg zette Espanyol snel onder druk en Frenkie de Jong was er veel diepgang. De ploeg vergat echter te scoren in de eerste helft. Onder meer Nico en Ilias vergaten te scoren.

In de tweede helft kwam Barcelona al snel op voorsprong. Memphis Depay versierde een strafschop en schoot vervolgens hard de 1-0 binnen voor FC Barcelona. Maar na de voorsprong vergat de ploeg het spel te blijven spelen van voor de rust en kwam Espanyol meer en meer in het duel. Het resulteerde aan een legio kansen voor de bezoekers. Onder meer Diamata en Raul de Tomas kregen enorme kansen. Zij mikten hun kansen op de paal en vlak naast het doel.

Xavi wint met de 1-0 zege zijn eerste wedstrijd als trainer van FC Barcelona. Wel zag hij Nico, Mingueza en Busquets met blessures uitvallen. De ploeg stijgt door de overwinning naar de zesde plaats.