Xavi’s Barça geeft masterclass in Bernabeu

FC Barcelona heeft zondagavond flink huisgehouden in Santiago Bernabeu. De ploeg van trainer Xavi Hernández was in de clasico tegen Real Madrid heer en meester. Het overwicht betaalde zich uit in een 4-0 overwinning voor de Catalanen.

FC Barcelona mag langzaam kijken naar de tweede plaats in de competitie. Met de zege op Real Madrid, het gelijke spel van Sevilla en de wedstrijd minder gespeeld lonkt de tweede plaats voor de Catalanen in de Liga.

Daarvoor moest zondagavond uiteraard afgerekend worden met Real Madrid in de clasico. En dat verliep voorspoedig voor de ploeg van Xavi, die buiten het eerste kwartier volledig domineerden in Madrid. Na een klein half uur spelen kwam Barcelona pas op een 1-0 voorsprong. Aubameyang kopte fraai binnen na een goede en scherpe voorzet van Dembélé. Het bleek het eerste doelpunt van velen te zijn voor Barça. Want nog geen tien minuten later zorgde Araujo voor de 2-0. Hij kopte een hoekschop van Dembélé hard raak.

Het bleef voor rust echter bij een 2-0 voorsprong. De ploeg van Xavi had een legio aan mogelijkheden om die stand voor rust al verder uit te breiden. Maar onder andere Ferran Torres en Aubameyang faalden om de score op dat moment al uit te breiden.

Na de pauze gaf Barcelona direct weer gas en was het na één minuut alweer bijna raak voor Torres. Hij schoot één op één met Courtois net naast de paal. Twee minuten later was het alsnog raak voor de vleugelspeler, toen Barça voor de zoveelste keer een opbouw verstoorde. Deze keer schoot Torres wel hard raak. Na de 3-0 zege bleef het een eenrichtingsverkeer naar het doel van Courtois. Vijf minuten later was het namelijk alweer raak en deze keer was het opnieuw Aubameyang, waarmee hij Barcelona op een 4-0 voorsprong schoot. In het kwartier erop volgend had Barça de mogelijkheid om zelfs 0-6/0-7 tegen de touwen te schieten. De Catalanen gingen echter matig om met de grote kansen die zij hadden.

In de slotfase wisselde Xavi zijn vaste waarden speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Door de zege komt Barça op twaalf punten achterstand op de Madrilenen, maar heeft het nog wel een wedstrijd te goed.