Barça blijft foutloos in competitie, na 1-2 zege op Real Sociedad

Barcelona blijft foutloos in LaLiga. Het team van Ernesto Valverde zegevierde zaterdag met minimaal verschil over Real Sociedad, dat bijna vijftig minuten lang op voorsprong stond. Dankzij treffers van Luis Suárez en Ousmane Dembélé won de regerend landskampioen ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Barcelona kan nu toewerken naar de eerste Champions League-wedstrijd, komende dinsdag tegen PSV in het Camp Nou.

Real Sociedad werkte een uitstekende eerste helft af, terwijl Barcelona in de eerste 45 minuten juist een matige indruk achterliet. Het team van Asier Garitano wilde in elk duel en in elk moment de baas zijn en nam na twaalf minuten spelen reeds de leiding. Héctor Moreno wilde zijn hoofd zetten tegen een vrije trap, maar het leer kwam via Sergi Roberto terecht bij de vrijstaande Aritz Elustondo. De verdediger verschalkte Marc-André ter Stegen in de korte hoek en schoot de Basken zodoende aan de leiding: 1-0.

Barcelona had zichtbaar moeite met de vechtlust van Real Sociedad, maar was enkele minuten voor rust toch vlakbij de 1-1. Gerard Piqué kon vanaf de grond niet voldoende kracht zetten tegen de bal, waarna het leer voor doelman Géronimo Rulli was. Barcelona wilde een penalty, maar de videoscheidsrechter oordeelde anders. Dat was ook vlak voor de pauze het geval, toen Luis Suárez eveneens om een strafschop verzocht.

In de tweede helft rechtte Barcelona echter de rug en trok het team van Valverde het duel naar zich toe, al kreeg Real Sociedad via Mikel Oyarzabal, Theo Hernández en Juanmi na bijna een uur spelen kansen op de 2-0. De Catalanen zorgden niet veel later voor de gelijkmaker. Rulli had een uitstekende redding op een dito kopbal van Gerard Piqué, maar de rebound was een prooi voor de Uruguayaan. Hij werkte van dichtbij binnen: 1-1.

Barcelona sloeg twee minuten later opnieuw toe. Rulli werkte een bal niet goed weg, waarna de defensie van Real Sociedad niet kon voorkomen dat Dembélé het leer via een been van een Bask in het lege doel werkte: 1-2. De ommekeer in tien minuten tijd was voor Real Sociedad te veel van het goede, al probeerde de thuisploeg nog de tussenstand te nivelleren. In de slotfase voorkwam Ter Stegen dat Juanmi de Basken alsnog een punt bezorgde.