Barça ook op verplaatsing veel te sterk voor Elche (0-4)

Voetbalminnend Spanje mag zich gaan opmaken voor twee prachtige wedstrijden tussen Barcelona en Atlético Madrid, in de kwartfinale van de Copa del Rey. Dat kon na het succes van Atlético bij buurman Real Madrid eigenlijk al, maar Barcelona moest na de 5-0 overwinning van vorige week op Elche nog het laatste stapje richting de laatste acht zetten. Dat lukte, uiteraard, zonder moeite. Het B-elftal van Luis Enrique won ook de uitwedstrijd: 0-4.

Sterren als Dani Alves, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Neymar en Lionel Messi waren er allemaal niet bij, maar nog had Barcelona geen kind aan Elche. De Catalanen waren direct na het eerste fluitsignaal de baas op het veld en gingen op zoek naar de openingstreffer, die na ruim twintig minuten spelen viel. Het doelpunt van Jérémy Mathieu was van grote schoonheid: de verdediger krulde bij de afwezigheid van Messi een vrije trap met links schitterend in de bovenhoek. Voor Mathieu betekende dit zijn eerste doelpunt voor Barcelona.

Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft verdubbelde Sergi Roberto de marge, met een lekkere streep in de verre hoek, en aanvoerder Pedro zorgde net voor de thee voor een 0-3 ruststand. De aanvaller benutte een strafschop, die was gegeven nadat Edu Alcabar Munir El Haddadi op de hakken had getikt, en dus wist Elche halverwege al dat het ook de thuiswedstrijd tegen Barcelona niet zou gaan winnen. In de tweede helft bleef Barcelona de betere ploeg, maar veel viel er niet meer te genieten. Invaller Alen Halilovic (die zijn officiële debuut voor Barcelona maakte) raakte nog wel de paal en in blessuretijd verzorgde Adriano het slotakkoord: 0-4.