Barcelona deelt in slotfase mokerslag uit aan Atletico Madrid

FC Barcelona is een stap dichterbij de Spaanse landstitel. De Catalanen wisten zaterdagavond het Atletico Madrid van Diego Simeone met 2-0 te verslaan. Daarmee komt de nummer twee van de Liga geen stap dichterbij FC Barcelona.

Voorafgaand aan de topper tussen de nummer één en twee van de Liga was het verschil acht punten. Bij een overwinning van Barcelona zouden de Catalanen op rozen zitten voor de titel. Enkel bij een nederlaag zou de Liga weer enigszins spannend worden.

Maar echt spannend werd het in Camp Nou niet. In een gelijk opgaand duel, was het hoge tempo na een half uur spelen uit de wedstrijd. Arbiter Manzano gaf Diego Costa na een half uur spelen een rode kaart, waarna de Madrilenen met tien man gingen verdedigen.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Jan Oblak. Lionel Messi en Luis Suarez vuurden de ene bal na de andere op het doel van Atletico Madrid, maar Oblak hield zijn ploeg op de been. In de counter werden de bezoekers na rust steeds gevaarlijker met Griezmann en Morata, maar grote kansen kreeg het niet.

Genade klap

In de slotfase van het duel leek de ploeg van Simeone vermoeid. En dus konden Lionel Messi en Luis Suarez profiteren. De Uruguayaan maakte vlak voor tijd de 1-0 via een geweldig afstandsschot in de verre hoek. Een minuut later was het al 2-0. Lionel Messi werkte, na een solo, zelf het beslissende doelpunt tegen de touwen. Door de overwinning loopt Barcelona verder uit op Atletico Madrid en komt de titel een stuk dichterbij.