Barcelona kan finale Champions vergeten na wanprestatie op Anfield

Over en uit voor FC Barcelona. De Catalanen lieten zich vorig jaar al verrassen door AS Roma en ook in het huidige seizoen van de Champions League weet Barcelona een ruime voorsprong niet vast te houden. Op Anfield werd het 4-0 voor Liverpool.

FC Barcelona heeft zich opnieuw niet weten te plaatsen voor de finale van de Champions League. De Catalanen moesten op Anfield Road direct vanaf de aftrap vol aan de bak. En dat tempo kwam de ploeg van Ernesto Valverde eigenlijk de volledige wedstrijd niet meer te boven. Liverpool zat er op de momenten dat het er toe deed vol op en zocht direct de aanval. Het was dan ook niet gek dat Origi na 7 minuten spelen de 1-0 binnen schoot. De spits kon voor het doel profiteren, omdat Ter Stegen in actie moest komen op de inzet van Henderson. Maar ook na de treffer bleef de thuisploeg aanzetten.

Barcelona kreeg vlak voor rust een aantal grote kansen, maar doelman Alisson lag meerdere keren in de weg en ook hadden de aanvallers van Barcelona het vizier dinsdag niet op scherp.

In de tweede helft begon Liverpool opnieuw stormachtig en wederom lukte het de ploeg om na tien minuten te scoren. Deze keer was het de ingevallen Wijnaldum. Hij zette de thuisploeg, na een lage voorzet, op 2-0. Het werd uiteindelijk de avond van de Nederlander, want nog geen twee minuten later kopte Wijnaldum de 3-0 tegen de touwen.

Voor Barcelona werd het een steeds moeilijkere opgave om de aanvallers te bereiken. Klopp zette de juiste mensen onder druk bij Barcelona en wist Lionel Messi de volledige wedstrijd uit te schakelen.

Over en uit

Uiteindelijk kregen de Catalanen de deksel volledig op de neus. na een kleine 80 minuten spelen stond de ploeg van Ernesto Valverde niet op te letten bij een snel genomen hoekschop en aanvaller Origi was er als de kippen bij om de beslissende 4-0 binnen te schieten.

De ploeg van Ernesto Valverde probeerde in de slotfase nog wel een doelpunt te forceren, maar op Anfield zat het er de volledige wedstrijd niet in. De Catalanen missen daarom wederom de finale en moeten dit seizoen genoegen nemen met een finaleplaats in de Copa del Rey en de landstitel.