Barcelona maakt brandhout van Getafe

Het supertrio Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar is niet te stoppen. ‘MSN’ had er in de thuiswedstrijd tegen Getafe weer zin in: de aanvallers van Barcelona waren in de eerste helft allemaal trefzeker. Daardoor werd er een magische grens overschreden: Messi, Suárez en Neymar hebben na dinsdagavond gezamenlijk 102 doelpunten gemaakt in dit seizoen. Getafe kwam er simpelweg niet aan te pas in Camp Nou, ging rusten met een 5-0 achterstand en verloor uiteindelijk met 6-0.

Barcelona maakt er een voetbalshow van tegen de nummer dertien van de ranglijst, die niet meer hoeft te vrezen voor degradatie en daardoor frank en vrij kon voetballen. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen bleek echter te groot en Barcelona kwam op voorsprong via Messi, die mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Suárez. Messi had een aantal penalty’s gemist, maar is zijn zelfvertrouwen duidelijk niet verloren en was trefzeker met een heerlijke ‘panenka’.

Getafe moest in de achtervolging en kwam zelfs erg dicht bij de gelijkmaker, toen Fredy Hinestroza de bal over Claudio Bravo heen wipte. De keeper was echter net op tijd om de bal nog voor zijn doellijn weg te slaan. Het bleek een zeldzame kans te zijn voor Getafe, dat in het restant van de eerste helft vooral achter zijn tegenstander aan moest rennen. Suárez verdubbelde de marge voor Barcelona, door een voorzet van Messi met een mooie volley binnen te schieten.

Neymar was de derde speler van ‘MSN’ die trefzeker was, op aangeven van Suárez, en Xavi maakte er met een lekker schot vanaf de rand van het strafschopgebied 4-0 van. De mooiste aanval van de avond leverde vervolgens kort voor rust ook nog de vijfde Barcelona-treffer op: via Messi en Neymar kwam de bal bij Xavi, die Suárez bediende met een hakje en de Uruguayaan zijn tweede van de avond zag maken. Dit betekende dat alle vier de spelers die wisten te scoren in de eerste helft ook een assist op hun naam schreven; dat gebeurde deze eeuw nog niet eerder in de Primera División.

In de tweede helft ging Barcelona vrolijk verder met waar het voor rust mee bezig was en Messi maakte al snel zijn tweede van de avond, door de bal prachtig in de bovenhoek te lepelen. In het restant van de wedstrijd kregen Suárez en Messi nog mogelijkheden om nog eens te scoren, maar dat leed bleef Celta bespaard. Hinestroza wist nog bijna de eer te redden voor de bezoekers, maar zijn rollertje belandde op de paal, waardoor Claudio Bravo dus opnieuw een clean sheet hield. Barcelona heeft nu vijf punten meer dan Real Madrid, dat woensdag nog in actie komt tegen Almería.

Bron: voetbalzone.nl