Barcelona verliest van Valencia in finale Copa del Rey

FC Barcelona is er zaterdagavond niet in geslaagd om de Copa del Rey te winnen. In Sevilla werd met 1-2 verloren van Valencia. Lionel Messi zorgde na rust nog voor de aansluitingstreffer, maar het bleek niet genoeg.

Barcelona had veel balbezit in de eerste helft, maar tot grote kansen leidde dat niet. Een fout van Lenglet zorgde al in de vijfde minuut voor een enorme kans voor Valencia. Rodrigo omspeelde Cillessen, maar zijn schot werd vervolgens van de lijn gehaald door Pique. Een kwartier later was het wel raak. Kevin Gameiro kreeg veel ruimte op de rand van het strafschopgebied en de Franse spits schoot de bal op fraaie wijze in de bovenhoek. Na een half uur werd de wedstrijd even onderbroken door een drinkpauze. Vlak na de hervatting van de wedstrijd sloeg Valencia voor een tweede keer toe. Rodrigo kopte de bal van dichtbij binnen, na een uitstekende voorzet Soler. In de blessuretijd van de eerste helft stuitte Rakitic nog op Valencia-doelman Jaume.

Ernesto Valverde greep in en haalde Arthur en Semedo naar de kant. Hun plekken werden aan het begin van de tweede helft ingenomen door Arturo Vidal en Malcom. Na tien minuten spelen was Barcelona heel dicht bij de gelijkmaker. Messi dribbelde op fraaie wijze door de vijandelijke defensie, waarna hij de bal op de paal schoot. In de rebound werkte Vidal de bal over het doel. De Catalanen bleven op zoek naar de aansluitingstreffer. Pique dook zelfs even op in de spits en de verdediger schoot op aangeven van Malcom naast. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak. Nadat Clement Lenglet de bal op de paal kopte, kon Lionel Messi van dichtbij de bal in het lege doel werken. Het bleek echter de laatste treffer van de wedstrijd.

Door de nederlaag komt er een einde aan een fraaie serie. FC Barcelona won de laatste vier jaar de Copa del Rey en het kon vanavond een nieuw record vestigen door een vijfde eindzege. Maar zover kwam het niet.