Slap Barcelona laat twee dure punten liggen

Het team van Gerardo Martino leek zaterdag op weg om een minimale overwinning op Getafe over de streep te trekken, maar in de blessuretijd sloegen de bezoekers voor een tweede keer toe: 2-2. Barça laat daarmee de kans liggen om alles weer zelf in handen te nemen. Bij een overwinning hadden ze namelijk genoeg aan 2 winstpartijen om zeker te zijn van de titel, aangezien Atletico (2-0 verlies) en Real Madrid (2-2 gelijkspel) ook punten lieten. De supporters waren terecht ontevreden over de late remise, daar de Catalanen in de laatste minuten geen aanstalten maakten om nog een doelpunt te maken en Getafe in de tweede helft geen schim meer was van de ploeg voor rust.

Barcelona domineerde de wedstrijd in de eerste twintig minuten, al slaagde men er niet echt in om ook gevaarlijk te worden voor het doel van Júlio César. In de 23e minuut was het echter raak. Xavi gaf de bal aan Daniel Alves, die vanaf de rechterkant een pass richting Lionel Messi verstuurde. De Argentijn schoot het leer hoog in het doel van Getafe: 1-0. Vanaf dat moment koos Getafe ervoor om zich niet alleen tot countervoetbal te beperken en dat sorteerde effect. De gelijkmaker was echter discutabel. Na een bekeken vrije trap kreeg Lafita de bal in zijn bezit en schoot hij diagonaal raak: 1-1. De grensrechter had goed gezien dat de doelpuntenmaker de bal met de hand had aangeraakt. José Antonio Teixeira Vitienes luisterde echter niet naar zijn assistent en besloot de treffer goed te keuren.

Na de onderbreking was Barcelona veel offensiever en werd Júlio César ook daadwerkelijk op de proef gesteld. De doelman keerde de inzetten van Messi en Pedro en had geluk dat Alexis Sánchez na voorbereidend werk van Alves op het aluminium mikte. Getafe zocht in de tweede helft nauwelijks de aanval meer op, deed dat hooguit met één of twee man en zette José Manuel Pinto amper meer aan het werk. In de 67e minuut nam het team van Martino de leiding. Pedro kon een voorzet van invaller Cesc Fàbregas niet verzilveren, maar Alexis zette alsnog de 2-1 op het scorebord.

Barcelona kreeg daarna nog enkele kansen om het duel in het slot te gooien, maar koos er in de slotminuten voor om op de voorsprong te leunen. Dat kwam de ploeg van Martino duur te staan. Na voorbereidend werk van Jaime Gavilán op links was Lafita in de 91e minuut opnieuw trefzeker. Na het laatste fluitsignaal werden de spelers van Barcelona op een fluitconcert getrakteerd.