Barça wint El Clásico met duidelijke 0-3 cijfers

Barcelona heeft Real Madrid verder op achterstand gezet in de strijd om het kampioenschap. Blaugrana boekte zaterdag een 0-3 overwinning en het onderlinge verschil bedraagt nu veertien punten. Lionel Messi maakte het tweede doelpunt van de middag en noteerde zijn 526e competitiedoelpunt in dienst van Barcelona. Daarmee verbrak de Argentijn het record van Gerd Müller als meest scorende speler in een van de vijf traditionele topcompetities van Europa.

De supporters van Real stonden binnen twee minuten op van de banken, want Cristiano Ronaldo kopte na een hoekschop raak, maar vanwege buitenspel ging het Madrileense feestje niet door. De thuisploeg begon in ieder geval sterk en kreeg na elf minuten een nieuwe mogelijkheid op de openingstreffer: Ronaldo kreeg de bal aangespeeld van Toni Kroos, maar trapte finaal langs de bal heen. De bezoekers hadden tot dit moment weinig laten zien, maar kregen daarna meer grip op de wedstrijd en kregen na een half uur een eerste serieuze kans om er 0-1 van te maken in het Santiago Bernabéu. Paulinho schoot wild in na een geweldige pass van Messi en daardoor bleef de brilstand op het scorebord staan.

In het laatste half uur kregen beide partijen nog enkele mogelijkheden om elkaar pijn te doen: Ter Stegen hield Ronaldo van scoren af, Keylor Navas keerde met moeite een kopbal van Paulinho en Karim Benzema knikte na een voorzet van de bedrijvige Marcelo tegen de paal. Aan de kant van Barcelona claimde Gerard Piqué nog recht te hebben op een strafschop na contact met Dani Carvajal, maar scheidsrechter José Sánchez liet doorspelen. In het begin van de tweede helft liet Barcelona zien meer controle te willen nemen over de wedstrijd; nu was het de ploeg van Zinédine Zidane die wat meer op de tegenaanval loerde.

Na 55 minuten viel plots de 0-1: Sergio Busquets draaide zich mooi vrij en bediende Ivan Rakitic, die het veld overstak en Sergi Roberto in staat stelde om Luis Suárez de 0-1 te laten maken. Na deze openingstreffer werd de sfeer op het veld grimmiger: Sergio Ramos gaf Suárez bij een duel een tik in de nek en kreeg een gele kaart en eerder was ook Casemiro al in aanraking gekomen met de Uruguayaan. Suárez had er na 54 minuten 0-2 van kunnen maken, ware het niet dat hij op Navas stuitte. Een paar minuten later was het alsnog raak voor Barcelona en was de wedstrijd ook wel gespeeld in de hoofdstad.

Nadat Suárez de paal al had geraakt, sloeg Carvajal een inzet met zijn hand uit het doel. De rechtsback kreeg rood en zag hoe Messi vanaf elf meter onberispelijk binnenschoot. Zidane greep hierna in en slachtofferde Karim Benzema ten faveure van Nacho Fernández, een extra verdediger. Later bracht hij alsnog Gareth Bale en Marco Asensio binnen de lijnen, maar een nederlaag kon niet meer worden afgewend. Bale en Sergio Ramos kregen nog wel mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar Ter Stegen liet zich niet passeren. In de blessuretijd werd het via Aleix Vidal zelfs nog 0-3. Real Madrid moet nu hopen dat nummer drie Valencia later op de dag punten morst tegen Villarreal.