Barcelona morst punten in Anoeta

FC Barcelona heeft enkele dagen voor de clasico tegen Real Madrid punten gemorst in de Liga. Real Sociedad hield de ploeg van Ernesto Valverde op een 2-2 gelijkspel in Estadio Anoeta.

Bij FC Barcelona keerde Jordi Alba terug in de opstelling en ten opzichte van het Champions League-duel in Milaan waren Messi en Pique weer terug. De ploeg van Ernesto Valverde moest in het eerste half uur tegen de nummer 4 van de Liga vooral terug. Een strafschop voor de thuisploeg zorgde er na een klein kwartier ook al voor dat Barcelona tegen een 1-0 achterstand aankeek. Oyarzabal schoot van 11 meter raak, nadat Busquets een overtreding maakte in zijn eigen strafschopgebied.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde leek FC Barcelona meer in het spel te komen. Met een aantal uitbraken waren de Catalanen zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van Real Sociedad. Ruim vijf minuten voor de pauze resulteerde een snelle counter in een doelpunt voor Barcelona. Luis Suarez stuurde Griezmann alleen op het doel af en de Fransman stiftte eenvoudig de 1-1 binnen tegen zijn oude club.

In de tweede helft veranderde het spel nauwelijks. De thuisploeg leek met krachten te hebben gesmeten in de eerste helft en kon het tempo bij vlagen niet meer bijbenen. De Catalanen kwamen dan ook al na 4 minuten spelen op een 2-1 voorsprong via Luis Suarez. De Uruguayaan kon eenvoudig binnen tikken, nadat Sergio Busquets Messi met een geweldige pass diep stuurde. Via Gerard Pique kon Barcelona even later ook de 3-1 maken, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Uiteindelijk kwam Real Sociedad na een uur spelen langszij. Een voorzet van Monreal werd slecht verwerkt door Ter Stegen, waardoor Isak de 2-2 binnen kon schieten.

Door het gelijke spel morst FC Barcelona 2 punten in de strijd om de landstitel. Real Madrid kan later dit weekend tegen Valencia de koppositie overnemen.