Barcelona wint zonder Messi eenvoudig van Juventus

De zondag stond bij FC Barcelona voornamelijk in het teken van het afscheid van Lionel Messi, maar er werd ook nog gevoetbald. De ploeg van Ronald Koeman won zondagavond tijdens de jaarlijkse Trofeu Joan Gamper met 3-0 van Juventus.

Ronald Koeman kon in het Estadi Johan Cruijff nog geen beroep doen op Sergio Agüero. Daarnaast zijn De Jong, Ter Stegen, Coutinho en Lenglet ook niet volledig fit. Nieuwkomer Emerson Royal maakte in de tweede helft wel zijn eerste speelminuten voor Barcelona.

En Barcelona maakte tegen Juventus een uitstekende indruk. Vanaf de eerste minuut domineerde de ploeg van Koeman in het Estadi Johan Cruijff. Na drie minuten spelen was het dan ook raak voor Barça. Memphis kon eenvoudig profiteren, nadat Juventus volledig uit de organisatie was gelopen: 1-0. Juventus zorgde hier en daar met een speldenprik voor wat gevaar, maar Neto hield zijn doel schoon.

In de tweede helft gingen beide ploegen wisselen, maar kwam er nog wel één doelpunt. Na een klein uur mocht braithwaite de 2-0 op het scorebord zetten. De Deense aanvaller kopte vanuit een hoekschop hard binnen voor Barcelona. In de slotminuut liet ook Riqui Puig nog van zich horen en schoot het mooiste doelpunt van de avond binnen en wint het met 3-0 van Juventus.

Met de late treffer van Puig wint FC Barcelona de Trofeu Joan Gamper en is het klaar voor de start van de Liga. FC Barcelona neemt het komende week namelijk al in de competitie op tegen Real Sociedad.