Acrobatische goal Rafinha genoeg voor overwinning

Barcelona heeft in eigen huis een minimale overwinning geboekt op Granada. De grootmacht speelde lang niet zo sprankelend tegen de hekkensluiter als het publiek vooraf had gehoopt, maar dankzij een acrobatisch hoogstandje van Rafinha werden de drie punten binnengesleept. Barcelona nadert koploper Real Madrid weer tot twee punten.

Waarschijnlijk hadden veel gokkers ingezet op een ruime zege voor Barcelona: de ploeg kwam in de voorgaande drie officiële duels tot elf treffers, terwijl Granada troosteloos onderaan staat en nog geen wedstrijd had gewonnen. In iedere uitwedstrijd incasseerden de bezoekers minstens één doelpunt in de eerste helft, maar uitgerekend in Camp Nou werd die reeks doorbroken. Veel hoefde Granada niet eens te doorstaan. Uiteraard had Barcelona het leeuwendeel van het balbezit, maar de ploeg van Luis Enrique deed daar veel te weinig mee.

Guillermo Ochoa, de Mexicaanse ster van het WK 2014, hoefde slechts een paar keer in actie te komen. Zo keerde hij een inzet van Luis Suárez in de korte hoek. Pas na rust kwam Barcelona tot ontbranding. In het strafschopgebied werd Neymar bediend door Rafinha, waarna de aanvaller vanaf vijf meter moest scoren. Via de paal en een toegesnelde verdediger van Granada werd de bal echter weggewerkt. In de rebound was het alsnog raak: Rafinha reageerde alert en vond de kruising met een acrobatische halve omhaal.

Het verzet van Granada leek dus gebroken, maar de verwachte stormloop van de gastheer bleef uit. Hoewel Barça geenszins in de buurt kwam van de toppen van zijn kunnen, was er van paniek geen enkele sprake. Men speelde de bal rustig rond en had weinig te duchten van de bezoekers. Het aantal schoten op doel van Granada bleef over de hele wedstrijd zelfs steken op nul. De wedstrijd kenmerkte zich verder door talloze glijpartijen op het veld van Camp Nou, wat het voetbal niet bevorderde. Lionel Messi kreeg vlak voor tijd nog een goede mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar zijn lob miste ruim doel. Ondanks het teleurstellende veldspel stapte Barcelona onder applaus van het veld.

Lees meer op www.voetbalzone.nl

Facebook
Twitter