Atlético haakt af in titelstrijd, Barça zet buren makkelijk opzij

De ploeg van Constantin Galca liep na acht minuten reeds achter de feiten aan. Victor Álvarez maakte een overtreding op Lionel Messi op de rand van het strafschopgebied en het was de Argentijn die het leer vervolgens uit de toegekende vrije trap heerlijk achter Paul López schoot: 1-0. Hoewel het scorebord in de eerste helft niet meer in beweging kwam. had het team van Luis Enrique wel degelijk mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Zo werd een treffer van Ivan Rakitic wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Espanyol kwam niet verder dan een inzet van Felipe Caicedo na een half uur spelen, in de handen van Marc-André Ter Stegen.

Na de onderbreking trok Barcelona het duel naar zich toe. De ploeg van Luis Enrique kwam in de 52e minuut op 2-0: na een fout in de defensie van Espanyol mocht Luis Suárez op aangeven van Messi het Camp Nou in extase brengen. Het derde doelpunt kwam ook op naam van el Pistolero. Uit een corner van Neymar kopte de Uruguayaan raak; het was alweer zijn 56e doelpunt van het seizoen, in 51 officiële duels. Jérémy Mathieu, Arda Turan en Rafinha mochten de laatste twintig minuten meedoen en het was laatstgenoemde die met zijn eerste balcontact voor de 4-0 zorgde, na een blunder van Pau López. Neymar maakte er op aangeven van Suárez nog 5-0 van. Barcelona kan over een week in en tegen Granada de titelprolongatie vieren.

Bron: voetbalzone.nl