Barça en Atlético akkoord over Arda Turan

Arda Turan ruilt Atlético Madrid in voor Barcelona. De club uit Catalonië maakt maandagavond bekend dat de Turkse aanvaller een contract voor vijf seizoenen tekent en een bedrag van 34 miljoen euro kost. De transfersom kan nog tot 41 miljoen oplopen door premies.

Er is alleen één maar: als de op 18 juli nieuw te kiezen voorzitter van Barcelona de komst van Arda niet nodig acht, kan hij nog tot 20 juli besluiten hem terug te sturen naar Atlético. Dat gebeurt dan tegen een transfersom van 30,6 miljoen en dat zou betekenen dat Barcelona een verlies van bijna drieënhalf miljoen (10%) lijdt zonder dat Arda ook maar één wedstrijd voor de Catalanen heeft gespeeld.

De 28-jarige Arda moet overigens sowieso wachten om zijn eerste minuten in het shirt van Barcelona te kunnen maken. De Champions League-winnaar mag door een transferban namelijk tot januari enkel spelers ‘registreren’ en niet officieel kopen. Dat houdt in dat Arda tot de winterstop enkel mag trainen, tenzij hij op huurbasis naar een andere club vertrekt. Er zijn geruchten dat Arda Turan tot januari bij Galatasaray zou gaan spelen, maar dat is nog nergens officieel bevestigd.

Facebook
Twitter