Barça geeft voorsprong uit handen

Een slordig Barcelona heeft in eigen huis twee punten te grabbel gegooid tegen Deportivo. De thuisploeg kwam 2-0 voor, maar zag de bezoekers in het slot nog terugkomen tot 2-2. Barcelona loopt zo slechts één puntje verder uit op Atletico Madrid, dat morgen op gelijke hoogte kan komen.
Barcelona begon zijn wedstrijd tegen revelatie Deportivo scherp. Messi en Suarez (foto) combineerden naar hartenlust in de zestien.
Na tien minuten leek Deportivo zijn dubbele muur opgebouwd te hebben en viel de machine van de thuisploeg stil. Grote kansen vielen er nog nauwelijks te bewonderen in Nou Camp.
De grootste kans was misschien nog wel een counter van de bezoekers uit La Coruna. Jonathan Rodriguez trapte de wenkende mogelijkheid echter op de knieën van Bravo.
Wanneer het niet lukt met combinatievoetbal, heeft Barcelona natuurlijk ook nog altijd de verbluffende traptechniek van Lionel Messi.
De Argentijn schilderde na 39 minuten een vrije trap prachtig in de bovenhoek. Barcelona mocht dan toch met een logische 1-0-voorsprong de kleedkamers in.
Na de pauze bleek al snel dat Deportivo zijn verdedigende ambities had opgeborgen. Lucas was een voortdurende gesel voor de thuisdefensie, maar de goal viel toch aan de overkant.
Eerst werd op het uur een doelpunt van Suarez nog afgekeurd voor (heel miniem) buitenspel. Maar nauwelijks twee minuten later vlamde Ivan Rakitic de 2-0 toch tegen de touwen. De klus leek geklaard voor Barça. Deportivo gaf echter niet op, en onder impuls van een sterk ingevallen Cardozo kregen de bezoekers opnieuw een voet tussen de deur.
Eerst werd een kwartier voor tijd een goal van Lucas nog afgekeurd voor buitenspel, maar de spits in bloedvorm (hij scoorde voor de zesde match op rij), trapte enkele minuten later, op aangeven van Cardozo, toch raak.
Barcelona raakte in paniek en stond achteraan te knoeien. Daar profiteerde Lucas vier minuten voor het einde nog eens van. Hij zag op rechts Bergantinos vrijlopen en die knalde de verrassende 2-2 op het bord.
Spelers en publiek in Barcelona waren verstomd en een reactie kwam er niet meer. Barcelona loopt in de stand zo slechts één puntje extra uit op Atletico Madrid. Het team van Yannick Carrasco kan morgen, als het wint tegen Athletic Bilbao, mee aan de leiding komen in de Primera Division.
Bron: Sporza