Barça klopt Celtic in 1ste voorbereidingsmatch

Barcelona heeft de eerste officieuze ontmoeting van het nieuwe seizoen in winst omgezet. De ploeg van Luis Enrique zegevierde zaterdagavond met 3-1 over Celtic, in het kader van de International Champions Cup. De doelpunten in het Aviva Stadium in Dublin vielen allen voor rust. Luis Enrique had van de gebruikelijke basiskrachten alleen Lionel Messi en Luis Suárez tot zijn beschikking. De rest zal de training in een later stadium hervatten.Barcelona liet in de eerste helft een goede indruk achter, op wat onzekere beslissingen van José Antonio Martínez en Jérémy Mathieu na. Na tien minuten nam de ploeg van Luis Enrique reeds de leiding. Aleix Vidal ontving de bal aan de rechterkant van Denis Suárez, speelde de tegenstander door de benen en zag hoe Arda Turan er goed voor stond. De Turk schoot het leer met een curve achter de kansloze Craig Gordon: 0-1.

Een fout van Mathieu resulteerde niet in de gelijkmaker van Celtic, maar na 29 minuten verscheen de 1-1 alsnog op het scorebord. Martínez verkeek zich in zijn strafschopgebied en Leigh Griffiths kon de bal in het lege doel werken: 1-1. Barcelona stelde voor rust echter orde op zaken. Na een voorzet van Juan del Carmen Cámara werkte Efe Ambrose de bal in eigen doel en Munir El Haddadi verzorgde de 1-3. Luis Suárez kón zelf scoren, maar stelde zijn compagnon in staat om het derde doelpunt te maken.

Na de onderbreking keerde Messi niet terug: hij werd vervangen door Sergi Samper. De Argentijn hervatte pas vijf dagen geleden de training. Denis Suárez had een goede kans op de 1-3, maar zijn inzet miste de juiste richting. In het laatste half uur kregen tal van jeugdspelers een kans van Luis Enrique en dat kwam het tempo van de wedstrijd niet ten goede. De eindstand was zodoende in de rust al bereikt.

Bron: Voetbalzone.nl