Barça loopt puntenverlies op bij Valencia

Barcelona heeft de voorsprong op Atlético Madrid niet kunnen herstellen tot vier punten. Het team van Luis Enrique leek zaterdagavond met 0-1 te winnen van Valencia, maar vier minuten voor tijd maakte Santi Mina gelijk: 1-1. De Catalaanse formatie van Luis Enrique verspeelde zodoende voor het eerst na zes speelronden weer eens punten in de Primera División.

De nieuwe coach Gary Neville bekeek de wedstrijd vanaf de tribune en zag zijn Valencia in de beginfase tweemaal ontsnappen: Lionel Messi en Neymar mikten over. De thuisploeg slaagde er hierna in om de tegenstander beter op te vangen, maar na het eerste kwart gaf het bezoek weer gas. Messi trapte na een prachtige actie en voorzet van Neymar op doelman Jaume Doménech, Suárez lobde naast en Jaume stopte een knal van Ivan Rakitic. Barcelona verdiende een treffer, maar kwam in de eerste helft niet tot scoren in Estádio de Mestalla.

Valencia liet in het eerste bedrijf in aanvallend opzicht weinig zien, maar schreeuwde na ruim een half uur wel om een strafschop nadat Enzo Pérez bij de schouder was genomen door Gerard Piqué. Scheidsrechter Santiago Jaime Latre gaf echter geen krimp. In de tweede helft had de arbiter zeker moeten optreden toen Suárez op de voet van Aymen Abdennour ging staan, maar de Uruguayaan kwam ermee weg. Een paar minuten later, in minuut 59, maakte de ex-speler van onder meer Liverpool, Ajax en FC Groningen het openingsdoelpunt.

Hij kreeg de bal diep gestuurd door Messi en vond een gaatje in de korte hoek van Jaume: 0-1. Suárez, die wel buitenspel stond, maakte daarmee in zijn zevende competitiewedstrijd op rij een treffer voor Barcelona. Valencia liet vervolgens zien wel degelijk te willen aanvallen, maar doelman Claudio Bravo werd lange tijd alleen bij een schot van Rodrigo de Paul op de proef gesteld. Barcelona bleef relatief eenvoudig op de been, maar na 86 minuten ging het toch mis: Mina knalde raak na fraai voorbereidend werk van Paco Alcácer.

Bon: voetbalzone.nl