Barça maakt geen fouten op Betis

Barcelona heeft met nog twee wedstrijden te gaan in de Primera División nog steeds alles in eigen hand. De Catalanen wonnen in navolging van de concurrenten uit Madrid hun 36e wedstrijd, uit bij Real Betis, en staan daardoor weer (op onderling resultaat) bovenaan. Ivan Rakitic brak in de tweede helft de ban tegen tien man van de gastheren, waarna Luis Suárez met zijn negende goal in de laatste drie duels voor de beslissing zorgde.

72 procent balbezit had Barcelona in de eerste 45 minuten, maar het enorme overwicht leverde de ploeg van Luis Enrique voor de pauze weinig op. Weinig in termen van kansen en dus goals, want het met man en macht tegenhouden door de thuisploeg leidde tien minuten voor rust wel tot het breekpunt in de wedstrijd. Heiko Westermann, die na 28 minuten al zijn eerste gele prent had ontvangen, ging de fout in tegen Rakitic en mocht met een tweede gele en dus rode kaart inrukken.

Het kwam de bezoekers uit Catalonië niet slecht uit, want behoudens een kansje voor Neymar was het pover wat Barcelona voor de pauze liet zien. Real Betis, dat dus voornamelijk op de defensie leunde, was zelfs het meest gevaarlijk. Uit een hoekschop dwong Bruno González doelman Claudio Bravo tot een redding: de Chileen tikte de bal over zijn lat.

De verbanning van verdediger Westermann miste zijn uitwerking niet op Betis, want na de onderbreking bleek de achterhoede plots poreus. Het leidde al snel tot een uitstekende kans voor Suárez, die de bal echter volledig verkeerde raakte en het doel op afstand miste. In de vijftigste minuut brak Rakitic alsnog de ban: doelman Antonio Adán ging volledig de mist in na een pass van Messi, waarna het voor de Kroatische middenvelder een koud kunstje was om de bal binnen te schuiven.

Het verzet van Betis was daarmee gebroken. De thuisploeg probeerde het in een korte fase halverwege de tweede helft nog wel even, maar werd tien minuten voor tijd van alle hoop op een stunt ontdaan. Suárez miste eerst nog een grote kans door toedoen van Adán, maar schoot kort daarop na fraai aangeven van Messi alsnog raak voor de 0-2 eindstand.

Bron: voetbalzone.nl