Barça vlot voorbij Eibar

Barcelona heeft de heenronde in Spanje afgesloten met een zege in Eibar. Messi, Suarez en Neymar pikten hun doelpuntje mee in het gezellige, Baskische stadionnetje. In het klassement volgt Barça op twee punten van leider Real.
Eibar is een middenmoter in Spanje, maar een halfuur lang mocht het zich de betere van Barcelona noemen. Het Baskische team, met een stadionnetje voor 6.000 toeschouwers, was niet onder de indruk en voetbalde rechttoe rechtaan.
Minpunt was de smerige fout van Escalante. De Argentijn ging op de enkel van Busquets staan.
De Catalaan moest het terrein verlaten op een berrie. Escalante mocht blijven staan. De Argentijn kreeg zelfs geen kaart voor zijn vuile actie.
Denis Suarez kwam Busquets vervangen en hij opende de score. De invaller mikte een verdwaalde bal van Messi laag in de verste hoek.
Barcelona nam de regie in handen en diepte de voorsprong uit in de tweede helft. Messi zette een een-tweecombinatie op met Luis Suarez. Met een tikje legde de topscorer zijn 15e van het seizoen binnen.
Suarez beende zijn partner in crime snel bij. Ook hij zette tegen Eibar zijn teller op 15 doelpunten. Het gaatje was klein, maar de Uruguyaan kreeg de bal toch tussen Yoel en de paal.
Neymar mocht niet achterblijven. Dat deed de Braziliaan ook niet, al liet zijn doelpunt lang op zich wachten. In de extra tijd lukte het hem toch. Met een bal in de korte hoek legde Neymar de 0-4-eindstand vast. 
Facebook
Twitter