Barça wint El Clásico voor eigen publiek

Barcelona is er in geslaagd om de voorsprong op zijn aartsrivaal te vergroten tot vier punten. De ploeg van Luis Enrique had het in ‘el Clásico’ erg moeilijk met Real Madrid, dat zeker in de eerste helft de bovenliggende partij was. De bezoekers slaagden er echter niet in om met een voorsprong te gaan rusten en in de tweede helft maakte Luis Suárez het winnende doelpunt namens Barcelona: 2-1. Met de overwinning zetten de Catalanen een flinke stap richting het kampioenschap in Spanje, al zijn er nog wel tien speelronden te gaan. Real moet nu hopen dat Barcelona nog fouten gaat maken.

Real had Barcelona zondag kunnen aflossen als koploper, maar dan moest er wel gewonnen worden in het Camp Nou. Dat lukte dus niet, al waren er zeker kansen geweest voor Real. Barcelona begon het sterkst en Andrés Iniesta brak al in de tweede minuut gevaarlijk door, maar zijn voorzet kon niet worden binnengegleden door Suárez, die de bal beter had kunnen laten gaan voor Ivan Rakitic. Het antwoord van Real kwam op naam van Karim Benzema, maar hij schoot naast, en de Fransman bediende even later Ronaldo. De Portugees stond bij de tweede paal te wachten en dacht te kunnen scoren met een beheerste volley, maar zijn schot belandde op de lat. Real zette Barcelona onder druk en Isco schoot nog net naast, maar het was de thuisploeg dat na negentien minuten spelen op voorsprong kwam. Jérémy Mathieu kopte een vrije trap van Lionel Messi binnen.

Voor Mathieu betekende dit zijn eerste competitietreffer voor Barcelona; vorig seizoen scoorde de verdediger in het shirt van Valencia ook al tegen Real. De ploeg van Carlo Ancelotti moest na de domper in de achtervolging en had het betere van het spel in Barcelona. Real voetbalde wat gemakkelijker dan zijn tegenstander en dat resulteerde een klein kwartier voor rust in de gelijkmaker, die werd gescoord door Ronaldo. De complimenten gingen echter naar aangever Benzema, die na een pass van Luka Modric met een schitterend hakje voor de assist zorgde. Voor Ronaldo betekende het zijn vijftiende doelpunt in een Clásico en zijn 31ste competitietreffer van dit seizoen.

Real wilde meer en Barcelona had het zwaar in het restant van de eerste helft. Gareth Bale scoorde ook nog, maar zijn doelpunt werd afgekeurd, omdat Ronaldo bij de assist buitenspel stond. Even hierna had Bale Real alsnog op voorsprong moeten zetten, toen de bal bij een corner voor de voeten van de Welshman bleef liggen, maar Bale schoot van dichtbij naast. Barcelona kwam dus met de schrik vrij en hoopte in de tweede helft wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Real kwam echter goed uit de kleedkamer en Claudio Bravo moest ingrijpen bij schoten van Ronaldo en Benzema. Een doelpunt van Barcelona leek er absoluut niet in te zitten, maar toch kwam de thuisploeg twaalf minuten in de tweede helft opnieuw op voorsprong.

Dani Alves vond met een lange bal Suárez, die de bal perfect controleerde en zo in een keer ruimte creëerde voor een schot. Pepe kwam te laat om te onderscheppen en Iker Casillas werd geklopt met een schuiver in de verre hoek. Dit betekende een flinke teleurstelling voor Real, dat de wedstrijd in handen leek te hebben. De bezoekers probeerden na de tegentreffer om direct te reageren, maar kansen op de gelijkmaker bleven lange tijd uit. Barcelona had zelfs op 3-1 kunnen komen, maar Neymar was te zelfzuchtig en negeerde de vrijstaande Suárez, Messi schoot net naast en ook Neymar mikte niet tussen de palen. Aan de overkant moest Bravo nog ingrijpen bij een van richting veranderd schot van Benzema en bij Barcelona miste Jordi Alba nog na een geweldige pass van Messi, die zelf even later zelf nog op Casillas stuitte. Het bleef daardoor bij 2-1.

Bron: voetbalzone.nl