Barça wint Supercopa 2013!

Barça heeft gisterenavond laat zijn eerste prijs van het seizoen gewonnen. Het won de Supercopa tegen Atletico Madrid. Het werd 0-0 in Camp Nou maar de 1-1 uit de heenwedstrijd in Madrid volstond.

Tata Martino startte voor het eerst met Neymar en Messi samen in de basis ten koste van Pedro. Cesc startte in de plaats van Iniesta.

In de eerste helft was Barça baas maar kon het geen echt groot gevaar creëren. Messi en Neymar vonden het ritme niet. Atletico was zoals de heenwedstrijd goed georganiseerd en loerde op de counter. Vlak voor rust moest Valdés een paar keer tussenkomen maar het bleef bij 0-0.

De 2de helft was een beetje hetzelfde beeld. Barça wat inspiratieloos en Atletico sterk gegroepeerd. Maar Atletico begon wel agressiever te spelen en dit leidde tot frustraties bij beide ploegen. Felipe Louis kreeg rood voor dubbele overtreding op Alves hoewel de bal niet in hun buurt was. Alves werd ook het slachtoffer van een vuile overtreding die niet gezien werd. Alves werd gevloerd en Godin stapte bewust op zijn rug. Dit had ook rood moeten zijn.

Vlak voor affluiten kreeg Barça nog een strafschop na een fout op Pedro. Maar Messi miste de penalty. Courtois was de verkeerde kant op maar de deklat speelde spelbreker. Op het einde moest Valdes nog enkele schitterende reddingen uit zijn mouw toveren.

Het bleef 0-0 en gebaseerd op de 1-1 uit de heenwedstrijd was dit voldoende voor de eerste prijs van het seizoen onder het bewind van Tata Martino. Het was zonder glans en dankzij de kopbalgoal van Neymar in Madrid en een zeer sterke Valdes.

Facebook
Twitter