Barcelona biedt excuses aan na Halloween-gekte in stadion van Getafe

Barcelona boekte zaterdag een 0-2 overwinning op Getafe en in de kleedkamer werden niet alleen de drie punten, maar ook het uit Amerika overgewaaide Halloween-feest gevierd. De spelers verkleedden zich als onder anderen een boef, een gorilla, een vampier en Shrek, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Een paar spelers verstoorden de persconferentie door al schreeuwend de zaal te betreden en Getafe-middenvelder Víctor Rodríguez noemde de groep ‘een stel gekken’. De spelersgroep uit Catalonië heeft nu middels een statement gereageerd: “Het was niet onze intentie om wie dan ook van Getafe pijn te doen of te beledigen. Ons optreden bij het interview van Rodríguez was een ongelukkig incident. We bieden hem onze excuses aan, ook omdat we willen aangeven respect voor hem te hebben.”

“Het team is zich bewust van de verantwoordelijkheid die het speler zijn van Barcelona met zich meebrengt en wil zijn excuses aanbieden tegen iedereen die zich beledigd voelde, in het bijzonder de spelers en supporters van Getafe. We doen dat ook omdat we ons toegewijd voelen aan de leden en supporters van Barcelona, die trots willen zijn op het elftal, op en buiten het veld”, zo valt er in het communiqué van het eerste van Barcelona te lezen.

Facebook
Twitter