Barcelona delft opnieuw het onderspit tegen Bayern München

Het is Barcelona opnieuw niet gelukt om Bayern München te verslaan. De Duitsers bleken dinsdagavond in eigen huis met 2-0 te sterk voor het elftal van Xavi. Maar de Catalanen waren niet zo kansloos als in de afgelopen seizoenen.

Op voorhand waren alle schijnwerpers gericht op Robert Lewandowski. De spits keerde voor even terug in de Allianz Arena, het stadion dat hij in de afgelopen jaren zijn ’thuis’ mocht noemen als speler van Bayern München. Met de Pool in de basis deed Barcelona het heel behoorlijk in de eerste helft. Lewandowski deed bijna zijn oude club pijn met een goede poging, waarbij de bal rakelings over het doel heen ging. Ook schoten van Raphinha (net naast) en Pedri (redding Neuer) zorgden voor opwinding. Maar het lukte niet om op voorsprong te komen.

In de openingsfase van het tweede bedrijf ging het helemaal mis voor Barcelona. Tussen de vijftigste en vijfenvijftigste minuut sloeg Bayern München tweemaal toe via Lucas Hernandez en Leroy Sane. Deze doelpunten waren doorslaggevend in de wedstrijd. Het lukte Barcelona niet meer om terug te komen. En dus stapten de Catalanen aan het einde van de avond met een 2-0 nederlaag van het veld af.