Barcelona herstelt zich na slechte eerste helft en bekert verder

Barcelona blijft meedoen om alle hoofdprijzen in dit seizoen. De ploeg van Luis Enrique speelde een teleurstellende eerste helft tegen Athletic Club, maar had geluk dat het met slechts een 0-1 achterstand ging rusten. In het tweede bedrijf maakte Barcelona deze achterstand ongedaan en na de 1-2 overwinning van vorige week in Baskenland, wist de titelhouder in het eigen Camp Nou met 3-1 te winnen. Barcelona zit zodoende in de halve finale van de Copa del Rey.

Luis Enrique kon opgelucht ademhalen, maar zal zich wellicht toch zorgen maken over het mindere spel van Barcelona in de eerste helft van de laatste twee wedstrijden. Afgelopen zaterdag viel Barcelona tegen Málaga al erg tegen in de eerste vijfenveertig minuten en woensdagavond ging het tegen Athletic niet veel beter. Thomas Vermaelen leek Barcelona nog wel vroeg in de wedstrijd op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege een vermeende overtreding.

Aan de overkant kon een treffer van Athletic wél gevierd worden. Aritz Aduritz bediende Iñaki Williams in het vijandelijke strafschopgebied en hij kreeg het Camp Nou stil. Barcelona moest zodoende in de achtervolging, maar Athletic kreeg in het restant van de eerste helft nog goede kansen om verder uit te lopen. Javier Eraso en Markel Susaeta kwamen het dichtst bij een treffer, maar zij wisten het matige spel van Barcelona niet af te straffen.

Athletic was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar in de tweede helft ging het beter met Barcelona. Al snel viel de gelijkmaker: Sergi Roberto speelde met een slimme pass Lionel Messi vrij, waarna de voorzet van de Argentijn werd binnengeschoten door Luis Suárez. Hij werd daarmee de eerste voetballer die dit seizoen de grens van dertig doelpunten bereikte. Barcelona had nu wat meer controle, maar toch kreeg Eraso weer een goede kans om te scoren. Ook nu faalde hij weer.

Athletic moest komen, maar Barcelona was de ploeg die de meeste druk naar voren gaf. Iago Herrerin kreeg de kans om zich te onderscheiden: in een kort tijdsbestek redde de keeper geweldig bij pogingen van Neymar, Ivan Rakitic, Sergi Roberto en Gerard Piqué. Laatstgenoemde scoorde bij zijn volgende poging echter alsnog en zijn rake kopbal betekende de beslissing in de wedstrijd: 2-1. Dani Alves voorkwam aan de overkant nog de gelijkmaker en zag Messi de bal nog net naast schuiven, voordat Neymar in blessuretijd voor een prachtige toegift zorgde. De Braziliaan ramde de bal in de bovenhoek voor het slotakkoord.

Bron: voetbalzone.nl