Barcelona in stijl door naar de laatste 8 in de Champions League

Zoals verwacht heeft Barcelona zich zonder al te veel moeite bij de beste acht clubteams van Europa geschaard. Na de 0-2 in Londen, won het elftal van Luis Enrique woensdagavond in een verregend Camp Nou voor eigen publiek opnieuw van Arsenal. Dankzij treffers van het illustere trio ‘MSN’ won de titelhouder dit keer met 3-1. Namens Arsenal scoorde Mohamed Elneny kort na rust tegen, maar het bleek verre van toereikend.

Arsenal moest scoren om nog kans te maken en het liefst snel. Dat lukte de bezoekers bijna: na tien minuten mocht Mesut Özil van een meter of achttien aanleggen voor een vrij schot, maar zijn poging zeilde rakelings naast. Barcelona schrok wakker, schakelde een tandje bij en liet daarmee zien dat het niveauverschil tussen beide teams in dat geval simpelweg te groot is. Lionel Messi liet, na een waanzinnige aanname en een dito pass van Neymar, nog een enorme kans op de 1-0 liggen, maar de knappe redding van David Ospina had weinig waarde. Een minuut later schoof Neymar op aangeven van Luis Súarez alsnog de 1-0 binnen.

De missie voor Arsenal werd daarmee nog lastiger, voor zover die al niet onmogelijk was. Barcelona geloofde het wel na de 1-0 en nam weer gas terug, waardoor de bezoekers in de wedstrijd konden groeien. Het leidde op slag van rust tot drie kansen binnen een tijdsbestek van vier minuten: Mohamed Elneny treuzelde echter te lang, Alexis Sánchez kopte naast en Danny Welbeck schoof een bal voorlangs. Tussendoor was het voor de thuisfans vooral genieten als de bedrijvige Neymar aan de bal verscheen. Ook Jordi Alba zorgde met een fraaie actie op links voor wat opwinding.

De missers van Arsenal voor rust bleken een voorbode voor de tweede helft. Barcelona liet Arsenal te gemakkelijk te ver komen en moest de tol betalen. Alexis Sánchez vond Elneny, die prachtig raak schoot vanaf de rand van de zestien. Heel even keerde het geloof in een stunt daarmee terug bij the Gunners en de 1-2 hing zelfs even in de lucht. Dé kans daarop was er voor Welbeck, maar de kopbal van de spits miste de juiste richting. 25 minuten voor tijd maakte Suárez definitief een eind aan de onzekerheid voor de thuisfans.

Na een karakteristieke langlopende aanval vond Daniel Alves de Uruguayaan, die even vrij was in de zestien en geen seconde nadacht. Met een schitterende volley liet hij Ospina volledig kansloos. Arsenal was nadien nog wel twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Welbeck (bovenkant lat) en Alexis (vrije trap fraai gekeerd door Marc-André Ter Stegen) kwamen net tekort om een tweede achtereenvolgende nederlaag tegen de Spanjaarden af te wenden. In de slotfase maakte Messi vervolgens het Catalaanse feestje compleet: met een fijn wippertje bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Bron: voetbalzone.nl