Barcelona in voorbereiding tegen Iniesta en Chelsea

FC Barcelona kiest er dit jaar voor om in de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet mee te doen aan de Champions Cup. De Catalanen gaan in de zomer niet naar de Verenigde Staten, maar kiezen ervoor om naar Japan af te reizen. In Japan treft de ploeg van Ernesto Valverde onder meer het Vissel Kobe van Andrés Iniesta.

FC Barcelona keert voor het eerst sinds 2015 terug op Aziatische bodem. De Catalanen treffen een aantal bekenden tijdens de tour. De trip zal voor een groot deel in het teken staan van sponsorevenementen. De tour wordt namelijk mogelijk gemaakt door Rakuten, de sponsor van FC Barcelona. De club onderhoudt een zeer goede relatie met Rakuten en dat is ook één van de redenen dat Barcelona komende zomer naar Japan afreist.

Iniesta, Samper en Villa

De tour betekent ook dat FC Barcelona voor het eerst tegen Andrés Iniesta zal gaan spelen. Het clubicoon maakte afgelopen zomer de overstap naar Vissel Kobe en zal op 27 juli tegen zijn oude club gaan spelen. Inmiddels zijn ook voormalig Barça-spelers David Villa en Sergi Samper naar de Japanse club vertrokken. Ook zij spelen voor het eerst sinds hun vertrek tegen hun oude club. Barcelona neemt het in Japan ook op tegen Chelsea. Beide ploegen treffen elkaar op 23 juli.

Bron: www.barcasource.nl

Facebook
Twitter