Barcelona komt Japanse wereldgoal te boven en zegeviert dankzij Paulinho

Barcelona heeft zaterdag een moeizame overwinning geboekt. Het team van Ernesto Valverde zegevierde in en tegen Getafe met 1-2, dankzij treffers van de invallers Denis Suárez en Paulinho na rust. De thuisploeg was in de eerste helft via een werelddoelpunt van Gaku Shibasaki op voorsprong gekomen. Barcelona heeft nu twaalf punten uit vier duels en wacht rustig af wat Real Madrid zondagavond bij Real Sociedad doet.

De ruststand van 1-0 in het Coliseum Alfonso Pérez was verrassend te noemen. Barcelona had weliswaar veel balbezit, maar in de laatste meters ontbrak het aan finesse en daadkracht om Vicente Guaita echt op de proef te stellen. Het vroege uitvallen van Ousmane Dembelé was een streep door de rekening. Na nog geen half uur spelen moest de recordaankoop zich wegens blessureleed laten vervangen door Gerard Deulofeu.

Een wereldgoal van Shibasaki schonk Getafe negen minuten later de leiding. De Japanner nam een afgevallen bal in één keer op de slof en schoot het leer op schitterende wijze achter Marc-André ter Stegen: 1-0. In de extra tijd zorgde Guaita ervoor dat het scorebord niet een tweede keer in beweging kwam. De vrije trap van Messi was nagenoeg perfect, richting de linkerkruising, maar de doelman van Getafe kon tijdig redding brengen.

Valverde verving in de rust Andrés Iniesta, ten faveure van Denis Suárez, en deze wijziging sorteerde effect. Na een pass van Sergi Roberto mikte de invaller het leer op heerlijke wijze in de bovenhoek en kwam Barcelona op gelijke hoogte: 1-1. Shibasaki stond op dat moment al niet meer op het veld: de doelpuntenmaker moest enkele minuten eerder geblesseerd afhaken.

Barcelona verhoogde de druk op de defensie van Getafe, dat echter onder leiding van de uitblinkende Dakonam Djené goed verdedigde. De derde en laatste invaller van Barcelona, Paulinho, besliste de wedstrijd uiteindelijk in de 84e minuut. De Braziliaan liep zich goed vrij, ontving de bal van Messi en schoot het leer diagonaal achter Guiata. Dat was tevens het laatste wapenfeit in Getafe.