Barcelona lijkt titelkansen te verspelen op bezoek bij Levante

Opnieuw een zware domper voor Barcelona in de titelrace. Na het gelijkspel tegen Atletico Madrid kwam de ploeg van trainer Ronald Koeman dinsdagavond niet verder dan een gelijkspel op bezoek bij Levante. En dat terwijl er niks aan de hand was in de rust.

Het begin van Barcelona was uitstekend. De ploeg gooide in de openingsfase veel energie in de wedstrijd en dat zorgde voor twee goede mogelijkheden voor Pedri. Bij de eerste kans schoot de jonge Spanjaard de bal over/naast en bij het tweede moment stuitte hij op doelman Aitor. Maar na iets meer dan een kwart wedstrijd kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Jordi Alba gaf de bal perfect voor en Lionel Messi wist het net te vinden met een fraaie volley. Nog in de eerste helft wisten de Catalanen de voorsprong te verdubbelen. Na een voorzet van Dembele tikte Pedri de bal binnen. Drie keer was dus scheepsrecht voor de jongeling.

Het verschil leek gemaakt, maar niets was minder waar. Dankzij doelpunten van Melero en Morales stond het na een kwartier spelen in de tweede helft zomaar weer gelijk: 2-2. Een behoorlijke tik voor Barcelona, maar de ploeg reageerde uitstekend. Slechts een paar minuten na de gelijkmaker was het Ousmane Dembele die voor een nieuwe voorsprong zorgde. Vervolgens leek het er lang op dat er drie punten mee gingen naar Catalonië. Maar in de slotfase ging het toch weer mis. Sergio Leon zorgde met de 3-3 voor een flinke kater bij de Barcelona-spelers. De titel lijkt bij winst van Atletico en Real Madrid buiten bereik.