Barcelona maakt geen fouten in aanloop naar loodzware week

FC Barcelona heeft zaterdag geen fouten gemaakt in aanloop naar een loodzware week, waarin het in de Champions League Napoli treft en in de Liga op bezoek gaat bij Real Madrid. In het eigen Camp Nou waren de Catalanen zaterdagmiddag met 5-0 te sterk voor Eibar.

Voor FC Barcelona is het komende week erop of eronder. De Catalanen strijden voor een plek in de volgende ronde van de Champions League en ook in de Liga wordt het een cruciale week. Neemt Real Madrid meer afstand of keren de Catalanen terug aan kop?

Om die reden koos Quique Setién ervoor om Frenkie de Jong op de bank te houden. Maar ook zonder Frenkie de Jong had FC Barcelona geen kind aan de nummer 16 van de Liga. Lionel Messi zorgde na een klein kwartier voor dat Barcelona op 1-0 voorsprong kwam. De Argentijn speelde met een bal door de benen de volledige defensie van Eibar uit en kon vervolgens zijn ploeg eenvoudig op voorsprong zetten.

Hattrick Messi

Toch speelden de Catalanen geen geweldige wedstrijd tegen het laag genoteerde Eibar. De ploeg speelde in een erg laag tempo en maakte veel onnodige fouten. Maar vlak voor rust liep Barcelona uiteindelijk snel uit naar 2-0 en 3-0. Het was Lionel Messi, die na een aantal wedstrijd droog te hebben gestaan, voor de hattrick zorgde. De spits schoot de bal bij de 2-0, na een combinatie met Vidal, in de verre hoek en bij de derde van de middag wilde de Argentijn niet zelfzuchtig zijn door de bal aan Griezmann te geven. De Uruguayaan verprutste zijn kans en dus was het wederom Messi die de trekker overhaalde.

Na de pauze schakelde Barcelona nog een versnelling terug. Het elftal liet Eibar bij vlagen gevaarlijk voor het doel komen, maar de bezoekers konden geen vuist maken tegen een Barcelona dat met de handrem erop speelde. Twintig minuten voor tijd mocht Braithwaite zijn debuut maken van Quique Setién. Hij zorgde voor meer diepgang bij Barcelona.

De aanvaller was uiteindelijk in de slotfase betrokken bij de twee laatste doelpunten van Barcelona. Bij de 4-0 hield de spits goed het overzicht en bediende hij Messi voor het doel, die daarmee zijn vierde doelpunt van de wedstrijd maakte. een minuut voor tijd zag Braithwaite zijn schot gestopt worden door de doelman van Eibar en in de nastoot mocht Arthur de 5-0 voor Barcelona raak schieten.

Barcelona blijft door de ruime overwinning op Eibar in het spoor van Real Madrid. Volgende week zondag treffen beide ploegen elkaar en wordt er gestreden om de koppositie in de Liga.