Barcelona maakt karwei tegen stadsgenoot zakelijk af

Barcelona heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de kwartfinale van de Copa del Rey. In eigen huis had de Spaanse supermacht al afgerekend met stadsgenoot Espanyol (4-1), waardoor de terugwedstrijd in Cornellà-El Prat er eigenlijk niet meer toe deed. Barcelona gunde de stadsgenoot in ieder geval weinig eer, want het won ook de uitwedstrijd: 0-2.

Veel tempo zat er aanvankelijk niet in het spel, al mocht vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar Lionel Messi wel in de basis beginnen van trainer Luis Enrique. De superaanvaller kreeg eens geen gezelschap van Luis Suárez en Neymar, maar Aleix Vidal en Munir El Haddadi waren zijn kompanen in de aanvalslinie van Barcelona. El Haddadi had aanvankelijk geen geluk in de afronding, maar hij rondde na een halfuur wel af voor de 0-1. Er ging een wonderbaarlijke pass van Messi aan vooraf.

Hoewel Espanyol zeker na dat doelpunt al compleet kansloos was om door te bekeren, hanteerden de spelers van de tweede club van Barcelona steeds vaker de botte bijl. Met name Messi moest het ontgelden, terwijl ook keeper Marc-André ter Stegen een compleet krankzinnige elleboog tegen zijn kaak kreeg. Rode kaarten kregen de spelers van de thuisclub echter niet.

Na de onderbreking leek Barcelona het verder wel te geloven. Met Messi als middelpunt probeerde het team van Luis Enrique te spelen op balbezit, terwijl Espanyol slechts sporadisch gevaar kon stichten. Pas vlak voor tijd werd de score uitgebreid en opnieuw was Messi de vormgever. Met dank aan nieuwelingen Arda Turan en Aleix Vidal tikte Munir binnen voor zijn tweede: 0-2.

Bron: voetbalzone.nl

Facebook
Twitter